Kai Flore verlaat Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions is nu hard op zoek naar een nieuwe CEO. De vorige baas Kai Flore heeft het bedrijf vandaag verlaten.

Kai Flore, die al sinds de oprichting in 1999 bij Fujitsu werkt, treedt met onmiddellijke ingang terug uit zijn functie als president en CEO van Fujitsu Technology Solutions (FTS) en verlaat het bedrijf. FTS wilde geen commentaar geven op de redenen. Richard Christou, huidig voorzitter, zal de rol van uitvoerend voorzitter op zich nemen tot een opvolger is benoemd.

Kai Flore was sinds november 2008 CEO van FTS (tot april 2009: Fujitsu Siemens Computers). Hij begon zijn carrière bij Fujitsu Siemens als financieel directeur van de Duitse verkooporganisatie, en vanaf 2003 bekleedde hij de functie van Chief Financial Officer (CFO).

Update: geen strategiewijziging bij Fujitsu

Jörg Brünig, Senior Director Channel & Retail Germany bij Fujitsu, kon desgevraagd door IT-BUSINESS geen details geven over de reden van het vertrek van Flore. Hij verzekerde echter dat de strategie en de positionering van Fujitsu niet zullen worden gewijzigd. “Zeker zullen sommigen nu weer speculeren of de Duitse produktievestigingen, de oriëntatie van het concern of de portefeuille in het geding zijn. Ik kan je zeggen: dat doen ze niet. Onder een nieuwe CEO zal het in deze opzichten net zo gaan als voorheen.”