Zonealarm Internet Security Suite 8.0 binnenkort beschikbaar

De beveiligingsspecialist Check Point kondigt versie 8.0 van de Zonealarm Internet Security Suite aan. De Duitse versie zal vanaf september beschikbaar zijn. Volgens de fabrikant zijn de beveiligingsfuncties en de gebruikersinterface verbeterd. Nieuwe versies van Zonealarm Pro en Zonealarm Antivirus zijn al beschikbaar.

De beveiligingsfuncties van de Zonealarm Internet Security Suite zijn in versie 8.0 fundamenteel herzien, aldus de fabrikant. Zo is er een zogenaamde Early Boot Protection toegevoegd, die de PC beschermt tegen potentiële gevaren tijdens het opstarten van het systeem. Rootkit-bescherming in de OS-firewall blokkeert aanvallen die gericht zijn op processen diep in het besturingssysteem.

Een herziene gebruikersinterface met een zogenaamde ‘one-click fix-it’-functie is bedoeld om gebruikers in staat te stellen de beveiligingsomgeving up-to-date te houden. Een nieuw scanproces verbetert de antivirusprestaties, aldus Check Point.

Versie 8.0 biedt ook bewaking van kredietrapporten en een opnieuw ontworpen Identity Protection Centre, waarmee gebruikers identiteiten en persoonlijke informatie kunnen beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, zowel on- als offline.

Prijs en beschikbaarheid

De Engelstalige versie van Zonealarm Internet Security Suite 8.0 kan nu worden gedownload van de website van de fabrikant. De Duitse versie zal vanaf september beschikbaar zijn tegen een prijs van US$50 voor de versie voor één gebruiker en US$70 voor het gezinspakket voor drie gebruikers. De nieuwe versies van Zonealarm Pro en Zonealarm Antivirus zijn nu ook beschikbaar voor respectievelijk US$40 en US$30.