Digitale transformatie en realiteit

Uit een onderzoek in opdracht van HCL blijkt dat er een enorme kloof bestaat tussen strategie en de daadwerkelijke uitvoering van digitale transformatieactiviteiten.

Wanneer het gaat om digitale transformatie, groeit de kloof tussen strategie en uitvoering, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van HCL Technologies. Hoewel de meerderheid van de ondervraagde bedrijven (70 procent) een transformatiestrategie heeft, voert slechts 10 procent die consequent uit. Dit verklaart ook waarom slechts 26 procent van de respondenten zegt nu al profijt te hebben van digitale transformatieprojecten.

"Bedrijven stappen over van sporadische strategieën en POC's naar een meer omvattende digitale implementatie. Een van de grootste bevindingen uit dit onderzoek was de kloof tussen strategie en implementatie en in meetbare resultaten," zegt Anand Birje, CVP en hoofd van de Digital en Analytics Practices bij HCL. "Positief is dat een combinatie van digitaliseringstechnologieën, transparante systemen en processen, en real-time data-inzichten een effectief gebruik van digitale inhoud mogelijk maakt. De bedrijven die deze elementen benutten, zullen vooroplopen bij het realiseren van innovatieve processen die deze technologieën mogelijk kunnen maken."

Over het onderzoek

Het onderzoek is namens HCL Technologies uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Vanson Bourne en met input van "Straight Talk", HCL's multi-channel platform voor C-level technologieprofessionals. Onder 340 IT- en zakelijke besluitvormers bij grote bedrijven, elk met meer dan 3.000 werknemers en een omzet van meer dan 2 miljard dollar. De in aanmerking genomen landen zijn Duitsland, Groot-Brittannië, Scandinavië, de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore.

>