Manfred Cordes is de nieuwe HP-baas bij Tech Data/Azlan

Een specialist in distributie versterkt met onmiddellijke ingang het Tech Data-team. Manfred Cordes van Actebis Peacock heeft sinds 18 juli 2011 officieel de leiding over de HP Business Unit bij de in München gevestigde distributeur.

Zoals de value-add distributeur uit München nu heeft bekendgemaakt, is Manfred Cordes sinds enkele dagen het nieuwe hoofd van de HP Business Unit bij Tech Data/Azlan. Manfred Cordes is afkomstig van Actebis Peacock, waar hij laatstelijk verantwoordelijk was voor de HP ESS (Enterprise Server and Storage) Business Unit. De afgestudeerde bedrijfskundige werkte 16 jaar lang in verschillende functies voor Actebis Peacock en brengt in totaal meer dan 21 jaar beroepservaring mee naar zijn nieuwe verantwoordelijkheidsgebied.

Na zijn afstuderen begon hij zijn carrière bij Brother International, waar hij van 1990 tot 1995 werkzaam was als marketing- en productmanager in de sector computerrandapparatuur. Vervolgens stapte hij over naar Actebis Peacock, waar hij aanvankelijk de functie van Marketing Coordinator bekleedde en in 2003 taken overnam in de Printer & Supplies Business Unit. Verdere stations bij de in Soest gevestigde distributeur waren het leiden van marketingfuncties in de Business Units HP IPG (Imaging and Printing Group), HP PSG (Personal Systems Group), IBM Hardware and Education en van 2006 tot 2011 het management van de Business Unit HP ESS (Enterprise Server and Storage).

Ulrich Hampe, directeur Azlan

Ulrich Hampe, directeur Azlan

Ulrich Hampe, directeur Azlan, zegt over de nieuwe aanwinst: “Met Manfred Cordes hebben we een ervaren en gerespecteerde leider kunnen aantrekken voor de functie van Business Unit Head HP.” Zijn jarenlange ervaring in de IT-distributie en diepgaande expertise in de HP-omgeving moeten ertoe bijdragen dat de twee gebieden van HP Volume en HP Enterprise nog nauwer met elkaar kunnen worden verbonden en dat het one-stop-shoppingaanbod verder kan worden uitgebreid. Manfred Cordes is de opvolger van Tom Dreger, die eind juli 2011 overstapt naar de fabrikant HP. ?