Aetka geeft 10-euro shopping vouchers voor onbeantwoorde vragen

Op CeBIT presenteerde de coöperatie Aetka de campagne “Vragen kosten niets! Klanten krijgen een shopping voucher als een specialistische vraag onbeantwoord blijft in een Aetka winkel.

Er zijn geen domme vragen. Maar onaanvaardbaar. Zo zouden bijvoorbeeld de vragen “Hoe zouden stoelen eruit zien als we de knieschijven achteraan hadden?” of “Mogen vegetariërs vlinders in hun buik hebben?” niet ontvankelijk zijn voor Aetka’s nieuwe initiatief. De ketterse vraag “Waarom moet ik op Start klikken om Windows af te sluiten?” is misschien meer op zijn plaats, want die is onderwerpgerelateerd.

Winkelbon voor niet-antwoord

Aetka-partners maakten op CeBIT kennis met de campagne “Vragen kosten niets”. Het zal medio april 2012 in gespecialiseerde winkels in het hele land op de markt worden gebracht. Dan geldt het volgende: als een Aetka-vakhandelaar een specialistische vraag niet kan beantwoorden, ontvangt de klant een shoppingbon ter waarde van tien euro. Dit moet bij de klanten verankeren waarom zij in speciaalzaken winkelen: service, deskundig advies en vakkennis. De campagne gaat vergezeld van posters, raamstickers en ander POS-materiaal voor en in de winkels van de partners. Voorbijgangers worden zo aangemoedigd om de bekwaamheid van de gespecialiseerde handelaar te testen. Een geslaagde testrun voor deze campagne vond reeds begin februari plaats in een Aetka-winkel.