Attos Thunderlink adapters: Thunderbolt voor retrofitting

De fabrikant Atto biedt met de Desklink-lijn twee nieuwe producten aan, die de interfacetechnologie Thunderbolt met de bestaande infrastructuur verbinden.

Na Apple vertrouwen nu ook steeds meer fabrikanten op Intels Thunderbolt-interface. Atto biedt nu twee adapters waarmee Thunderbolt achteraf kan worden ingebouwd.

Met de Thunderlink-adapters kunnen computers met bestaande SAS-, SATA-, Fibre Channel- of Ethernet-apparaten rechtstreeks op Thunderbolt worden aangesloten en volgens de fabrikant zonder prestatieverlies worden gebruikt. De datatransfersnelheid van maximaal tien gigabit per seconde maakt de systemen bijzonder geschikt voor het verbinden van laptops of werkstations met krachtige opslagsystemen.

Atto ziet het toepassingsgebied vooral in professionele video- en audiobewerking, maar ook op alle gebieden van veeleisende databasetoepassingen.

De Thunderlink-systemen zijn verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen:

  • Thunderlink FC 1082 (Thunderbolt naar Fibre Channel),
  • Thunderlink SH 1068 (Thunderbolt naar SAS/SATA),
  • Thunderlink NT 1102 NT (Thunderbolt naar 10 Gb Ethernet 10GBASE-T),
  • Thunderlink NS 1101 (Thunderbolt naar 10Gb Ethernet SFP+).

Met de Attos Thunderstream kunnen JBOD’s rechtstreeks via Thunderbolt worden aangesloten en aangestuurd. Naast connectiviteit biedt Thunderstream de mogelijkheid om alle SAS-harde schijven of JBOD’s te combineren tot een RAID-array. Dankzij de Driveassure- en Advance Data Streaming-technologieën die in alle Atto-controllers zijn geïmplementeerd, moet ook de levensduur van de gebruikte harde schijven worden verlengd.

De systemen zijn per direct verkrijgbaar bij distributeur Incom.