Layer 4-7 load balancing, applicatieversnelling en applicatie-firewall in één

Citrix Systems voegt twee nieuwe midrange appliances toe aan zijn NetScaler MPX productfamilie. De NetScaler MPX 10500 en MPX 12500 modellen zijn gebaseerd op de NetScaler architectuur en maken tussen de vijf en acht Gbps HTTP data doorvoer mogelijk. De appliances kunnen samen met NetScaler VPX virtual appliances worden ingezet, waardoor de prestaties van hardware-gebaseerde apparaten worden gecombineerd met de flexibiliteit en veelzijdigheid van software-gebaseerde virtual appliances.

De nieuwe NetScaler MPX modellen 10500 en 12500 maken tussen de vijf en acht Gbps aan HTTP data throughput mogelijk. De producten ondersteunen ook alle andere kenmerken van de NetScaler familie, zoals infrastructuur ontworpen met behulp van CPU cores en high-performance parallelle verwerking. Dit betekent dat talrijke processen voor webtoepassingen tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

De architectuur maakt het ook mogelijk om functies in één apparaat te combineren die voorheen alleen in afzonderlijke oplossingen beschikbaar waren. Dit maakt het mogelijk om modules zoals een SSL VPN of een applicatie-firewall op de NetScaler appliance te bedienen, waarvoor anders aparte apparaten nodig zouden zijn. NetScaler MPX combineert functies van moderne netwerkapparaten en consolideert zo het aantal afzonderlijke componenten in één infrastructuur. Dit vermindert de complexiteit in datacenters en minimaliseert de kosten voor administratie, beheer en werking van netwerkapparatuur.

De Citrix NetScaler MPX 10500 en MPX 12500 appliances zijn nu verkrijgbaar via Citrix Solution Advisors. Om van versie 10500 naar versie 12500 te upgraden, hebben klanten alleen een nieuwe softwarelicentie nodig.