Paragon ontwikkelt Alignment Tool verder

Met de Alignment Tool 3.0 voor ESX introduceert softwarefabrikant Paragon een nieuwe versie waarmee partities van virtuele harde schijven kunnen worden uitgelijnd.

Paragon’s Alignment Tool 3.0 voor ESX maakt het mogelijk om virtuele schijven uit te lijnen zonder dat de software op gastsystemen hoeft te worden ingesteld. De nieuwe versie is bedoeld voor IT-beheerders van Windows- (Windows 2000 en hoger) of Linux-gastsystemen die op VMware ESX-servers draaien. Bovendien optimaliseert de software de prestaties van subsystemen met harde schijven die als gastsystemen op een Microsoft Hyper-V-server zijn geïnstalleerd.

Met het Alignment Tool 3.0 voor ESX kan de uitlijning van virtuele partities op afstand vanaf de computer worden gecontroleerd en gecorrigeerd. Voor de uitlijning is ten minste drie tot vier megabyte vrije ruimte op de vaste schijf nodig. Na onderbrekingen kunnen de activiteiten naadloos en zonder gegevensverlies worden hervat, aldus de fabrikant. Herstel is niet nodig,

Het Alignment Tool 3.0 for ESX ondersteunt VMware ESX, de commerciële VMware ESXi-versies, vCenter, vSphere en Change Block Tracking (CBT) en maakt bewerkingen met ingebouwde planning mogelijk. De technologie kan worden geïnstalleerd en gebruikt op elk Windows-besturingssysteem vanaf Windows XP SP3. Naast NTFS- en FAT-bestandssystemen worden ook de Linux-bestandssystemen Ext2, Ext3 en Ext 4 ondersteund.