Cloud Connect Direct: BT en IBM sluiten aan

Telecommunicatieconcern BT en IT-concern IBM werken samen op cloud-gebied. Via “Cloud Connect Direct for IBM” verbindt BT zijn klanten met de IBM-cloud.

Startend in het Verenigd Koninkrijk en over enkele maanden ook op het Europese vasteland, kunnen BT-klanten gebruik maken van een dienst genaamd “Cloud Connect Direct for IBM”. Dit is min of meer een “private data highway” die dient om verbinding te maken met de IBM cloud. Diensten uit de IBM Cloud, zoals rekenkracht of netwerk- en opslaginfrastructuur, worden op die manier verkregen. Gebruikers hebben ook toegang tot een catalogus van functionaliteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), blockchain, Internet of Things (IoT) en data- en analysefuncties. Hierbij speelt het portfolio van IBM-dochter Bluemix een centrale rol.

Directe cloudconnectiviteit stelt bedrijven in staat betere prestaties, veiligheid en beschikbaarheid te realiseren dan wanneer ze verbinding maken via het open internet.

Snelle, wereldwijde verbinding

Voor de verbinding wordt gebruikgemaakt van de netwerkdienst “IBM Cloud Direct Link”, die is ontwikkeld voor veilige en snelle gegevensoverdracht tussen privé-infrastructuur en de publieke cloud. Cloud Connect Direct voor IBM zal worden ondersteund door BT’s Single Service Desk, waarmee klanten de verbinding kunnen beheren.

De Cloud Connect Direct voor IBM-dienst zal vooral aantrekkelijk zijn voor wereldwijde bedrijven, aangezien het bereik van BT’s netwerk “198 landen en gebieden” dekt, aldus het bedrijf. De dienst wordt zo geïmplementeerd dat hij gemakkelijk kan worden geïntegreerd in de bestaande netwerkinfrastructuur van de klant, aldus de bedrijven. BT wil ook dat Cloud Connect de uitwisseling van gegevens tussen eindgebruikers en de plaats waar de applicatie wordt gehost, versnelt. Daartoe is de Steelhead-technologie van Riverbed geïntegreerd in het BT-netwerk.

AI, IoT en Blockchain

Kit Linton, Vice President of Network, IBM Cloud

Kit Linton, Vice President of Network, IBM Cloud

Kit Linton, Vice President of Network, IBM Cloud, voegt toe: “Ondernemingen wenden zich tot de cloud om hun kernapplicaties te moderniseren en cloud-gebaseerde oplossingen te bouwen die gebruikmaken van AI, IoT, blockchain en meer. De samenwerking met BT zal organisaties over de hele wereld helpen naadloos aan te sluiten op de IBM Cloud om hun gegevens optimaal te benutten en nieuwe bedrijfswaarde te genereren.”

BT biedt via zijn Cloud Connect-dienst aansluitingen op de volgende diensten van derden: Microsoft Azure, Amazon Web Services, Salesforce, Oracle Cloud, HPE Helion en de eigen BT Cloud Compute.