Google lanceert “Grow my Store”

Google lanceert “Grow my Store”, een gratis online tool om retailers te helpen hun online aanwezigheid te verbeteren en beter aan de koopverwachtingen van klanten te voldoen. Google biedt ook gratis opleidingen aan voor detailhandelaars.

Voor het zakelijk succes van detailhandelaren wordt online aanwezigheid steeds belangrijker. Met “Grow my Store” biedt Google detailhandelaren uit Duitsland nu een gratis tool aan. Op de website kunnen detailhandelaars een prestatierapport over hun website laten genereren door hun URL en andere belangrijke gegevens in te voeren. De homepage hoeft nog geen webshop te hebben. Het daaropvolgende rapport bevat optimaliseringssuggesties en tips over hoe handelaren hun website nog beter kunnen gebruiken om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

John Gerosa, Managing Director Retail Markets Central Europe bij Google, zegt over de herlancering: “Duitse online klanten winkelen al lang via verschillende kanalen. Daarom hebben retailers omnichannelstrategieën nodig waarin alle aspecten van de ervaring van de consument zijn geïntegreerd – zowel online als offline. Klanten maken niet noodzakelijk een keuze tussen stationair en online winkelen. Ze kopen eerder daar waar ze de grootste toegevoegde waarde hebben – en dat kan de website van een detailhandelaar zijn.”

Ga hier naar het platform.

Google’s Future Workshop

Daarnaast biedt de internetgigant een nieuw opleidingsprogramma aan tijdens de Google Future Workshop ter gelegenheid van de lancering van de tool. In samenwerking met de Duitse detailhandelsorganisatie (HDE) zullen kleine en middelgrote detailhandelaren in heel Duitsland tijdens gratis opleidingssessies vertrouwd worden gemaakt met digitalisering.

De eerste opleidingssessie ging begin september in Hamburg van start met detailhandelaren uit Noord-Duitsland. Het is de bedoeling dat het aanbod tegen het einde van het jaar wordt uitgebreid tot andere regio’s in Duitsland. Het gemeenschappelijke doel is om niet alleen producten en hulpmiddelen aan te bieden, maar ook opleidingen die detailhandelaren helpen om de voordelen van digitalisering voor hun bedrijf te benutten.