Sun Spornraft komt van Samsung bij Insys

De Insys Group uit Regensburg versterkt zich met een ervaren Samsung-manager. De aanbieder van communicatie-, meet- en testtechnologie wil de positionering en zichtbaarheid van zijn bedrijfsonderdelen aanscherpen.

Vanaf nu zal Sun Spornraft leiding geven aan zowel de nationale als internationale marketing van de specialist voor industriële datacommunicatie alsmede veiligheids-, test- en analysesystemen. In haar functie moet zij de portefeuilles van de business units nauwkeurig positioneren. Sun Spornraft was voordien Hoofd Product Management Storage bij Samsung Electronics. Daar heeft zij onder meer een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle introductie en positionering van de SSD-divisie.

Het eerste zwaartepunt van de activiteiten zal liggen bij de thema’s digitalisering en Internet of Things in de business unit Insys Icom. Zij neemt daarmee de functie over van Wolfgang Wanner, die daar nu Hoofd Marketing en Verkoopadvies is. De Insys Group bestaat uit drie business units:

  • Insys Icom voor de ontwikkeling en verkoop van industriële netwerkproducten (routers, modems, gateways, switches),
  • Insys Locks voor het beheer van de circulatie van en de toegangscontrole tot contant geld in banken en in de detailhandel via sterk beveiligde, in netwerken opgenomen sluitsystemen en
  • Insys Test voor het testen en de levenscyclussimulatie van een breed scala van controleapparatuur in de automobielsector met het oog op kwaliteitsborging.