Windows 7 Release Candidate is klaar voor download

De release candidate van Windows 7 is nu beschikbaar voor MSDN- en Tech Net-abonnees. Het grote publiek zal moeten wachten tot 5 mei, wanneer de download publiekelijk beschikbaar zou moeten zijn.

Het Windows 7 besturingssysteem zal binnenkort worden gelanceerd. Vanaf nu kunnen abonnees van MSDN en Tech Net de release candidate downloaden en testen. Alle functies van de definitieve versie zijn reeds aanwezig, maar zullen door technische deskundigen, IT-professionals, ontwikkelaars en partners grondig worden getest op mogelijke bugs. De download zal waarschijnlijk vanaf 5 mei voor het publiek beschikbaar zijn (download hier).

Sinds de bètaversie zijn er verschillende nieuwe functies in Windows 7 geïntegreerd: Remote media streaming, bijvoorbeeld, maakt veilige toegang mogelijk tot digitale media die zijn opgeslagen op thuis-pc’s vanaf elke Windows 7-pc via het internet. Een privé-sessie kan nu rechtstreeks vanuit de spronglijsten worden gestart of er kan een tabblad worden geopend. Nieuw geïntegreerde aanraakfuncties zijn onder meer slepen en neerzetten en objectselectie. Verdere verbeteringen betreffen de taakbalk van Windows en de zoekfuncties.

Daarnaast kunnen kleine en middelgrote ondernemingen veel XP-toepassingen direct in Windows 7 blijven gebruiken met behulp van Windows Virtual PC via Windows XP Mode.

Na de release van de definitieve versie zullen klanten van Windows 7 Professional en Windows 7 Ultimate de benodigde software voor Windows XP Mode ontvangen via download of al voorgeïnstalleerd op nieuwe pc’s.

De Release Candidate is nog niet de definitieve versie, dus Microsoft raadt aan om deze alleen op testsystemen te installeren. Bovendien is er geen technische ondersteuning voor de Release Candidate.