Gregor Bieler haalt Aparavi naar Duitsland

De Zwitserse start-up Aparavi fascineerde Gregor Bieler zo dat hij bij de provider in dienst trad als EMEA-baas. De IT-professional betreedt nu de markt in Duitsland met zijn “Data Mastery”-platform. Het is ontworpen om bedrijven weer controle over hun gegevens te geven.

Gregor Bieler is als ondernemer terug in de ICT-industrie. Sinds hij in juli 2020 afscheid nam na zes en een half jaar bij Microsoft Duitsland, heeft de IT-veteraan niet stilgezeten. Na zijn high-profile rol als channel manager van de software- en cloudgigant, werkte hij echter op de achtergrond: Bieler coachte verschillende start-ups in de private equity-scene. Daarbij was er één Zwitsers bedrijf dat hem blijkbaar in het bijzonder fascineerde, en hij bleef er bij. “Het concept van Aparavi overtuigde me. Het heeft een veelbelovende toekomst en lost echte problemen van klanten op.”

Aparavi biedt een geautomatiseerd data intelligence-platform. Het ondersteunt bedrijven bij het indexeren, classificeren en evalueren van hun ongestructureerde gegevens. Tegelijkertijd controleert de technologie of de vastgelegde bestanden voldoen aan de wettelijke voorschriften (bv. de DSGVO), de industrienormen en andere richtsnoeren. Bieler is als co-partner toegetreden tot de in Zug gevestigde aanbieder en neemt nu naast oprichter en CEO Adrian Knapp de operationele verantwoordelijkheid op zich aan de top van het bedrijf. Als CEO EMEA is de sales professional nu verantwoordelijk voor het uitbreiden van de business in de regio. Het Europese bedrijf van Aparavi is gevestigd in München. Het Zwitserse bedrijf start vandaag ook met de marketing van zijn oplossing in Duitsland.

Geen volledig overzicht

Aparavi’s platform pakt volgens Bieler een probleem aan dat geen enkele aanbieder tot nu toe echt heeft kunnen oplossen. Volgens Bieler is ongeveer 80 procent van alle gegevens in bedrijven ongestructureerd. Het bestaat in verschillende bestandsformaten en is verspreid over een breed scala aan opslaglocaties, zoals op servers, pc’s, mobiele apparaten, IoT-apparaten, in opslagarrays, back-upsystemen of clouds. “Gegevens zijn gewoon overal, en geen enkele IT- of bedrijfsmanager heeft een volledig idee van welke gegevens waar zijn”, vat de EMEA-baas samen. “Als gevolg daarvan weet niemand wat de kansen en risico’s zijn. Aparavi lost dit probleem op.”

De leverancier noemt zijn technologie Data Mastery omdat het is ontworpen om organisaties de controle over hun gegevens terug te geven, waardoor niet alleen de IT-activiteiten efficiënter worden, maar ook het zakelijk succes toeneemt. “Alleen wie weet welke gegevens hij heeft en de ‘goede’ van de ‘slechte’ kan onderscheiden, is in staat het potentieel van zijn gegevens ten volle te benutten.” Eenvoudig uitgelegd worden op de systemen van de ondernemingen zogenaamde collectoren en aggregatoren geïnstalleerd om de gegevens te indexeren en te classificeren. De interface naar de gebruiker is een dashboard dat individueel kan worden geconfigureerd. Deze “Data Mastery Cockpit” wordt door Microsoft aangeboden in de Frankfurtse Azure Cloud. Sommige van de machine learning-algoritmen die Aparavi gebruikt, zijn ook afkomstig van de hyperscaler.

Marketing via partners

Het platform wordt aangeboden in een SaaS-model. Klanten kopen een abonnement dat maandelijkse kosten met zich meebrengt. In marketing werkt Aparavi nauw samen met partners die delen in de terugkerende inkomsten. “Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ik partners centraal stel in onze go-to-market strategie.” Volgens het rapport zullen bij de lancering in Duitsland reeds enkele bekende huizen betrokken zijn. Ook in de toekomst zal de provider trachten alle directe zaken te vermijden. “Wij zetten onze expertise liever in om partners in staat te stellen dan de beperkte middelen van onze kleine organisatie in te zetten om grote klanten te bedienen”. Momenteel heeft het bedrijf ongeveer 50 mensen in dienst.

De rol van het kanaal is niet beperkt tot de verkoop van het platform. Van partners wordt bijvoorbeeld verwacht dat zij langetermijnrelaties met klanten onderhouden en het volledige scala aan diensten aanbieden, zoals consulting, professionele diensten en beheerde diensten, inclusief eerste- en tweedelijnsondersteuning. Volgens Bieler is een belangrijk voordeel voor partners dat zij Aparavi aan hun bestaande klantenbestand kunnen verkopen zonder het risico te lopen zelf kannibalisatie te veroorzaken. “We zetten ons tegen niemand af. Ons platform maakt eerder bestaande oplossingen voor gegevensbeheer of business intelligence beter en sterker.” Zo biedt het concept ook de mogelijkheid om bestaande managed service-contracten uit te breiden met de diensten van het platform.

Ondernemingsdrang

In zekere zin sluit de toetreding als aandeelhouder van Aparavi een cirkel voor Bieler. Na zijn middelbare school was hij al actief als ondernemer. Destijds, 30 jaar geleden, richtte de in München geboren ondernemer een softwareprovider op om zijn rechtenstudie te financieren. Maar zelfs in latere engagementen als manager, wijdde hij zich meestal aan zijn taken als een ondernemer, zo meldt hij. “Verantwoordelijkheid nemen als ondernemer, dingen veranderen, actief mee vormgeven aan nieuwe dingen, dat is wat mij drijft.” Voordat de IT-expert naar Microsoft kwam, werkte hij als CEO bij de mobiele betalingsprovider Unwire, als Managing Director bij Paypal Duitsland en in managementfuncties bij de accessoire-specialist Logitech, het laatst als Vice President Sales & Marketing op Europees niveau.

Bij Aparavi zijn er nu volop mogelijkheden voor hem om nieuwe dingen vorm te geven. Tot nu toe is het in 2016 opgerichte bedrijf, dat de analisten van Gartner in 2018 al als “Cool Vendor” bestempelden, alleen bij insiders bekend. Na de start in Duitsland wil de EMEA-baas achtereenvolgens de ontwikkeling van het bedrijf in andere Europese landen aanpakken. Hij overweegt ook een samenwerking met de distributie in de toekomst om het partnerkanaal sterker uit te bouwen. Naast de zakelijke doelen die Bieler zich heeft gesteld voor de leverancier van datamanagement, zegt hij dat hij wordt gedreven door een overkoepelende missie. “Wat we vandaag zien is transformatie op volle snelheid,” gaat de ondernemer verder. “Ik wil mijn bijdrage leveren om de digitalisering in Duitsland te versnellen en onze economie klaar te maken voor de toekomst.