Arrow en Red Hat samen in de cloud

De distributeur Arrow gaat in de toekomst samenwerken met Red Hat. De distributeur breidt zo zijn portefeuille van technische oplossingen uit met het cloud- en open-sourcegamma van de Amerikaanse fabrikant. De overeenkomst heeft betrekking op Duitsland en Oostenrijk.

Arrow en Red Hat gaan een gezamenlijke distributieovereenkomst aan. De softwarefabrikant vertrouwt op een community-gebaseerde aanpak voor ontwikkeling en biedt dit aan voor de technologieën Linux, Hybrid Cloud, Container en Kubernetes. De Amerikanen ondersteunen hun klanten met name bij het opzetten van native cloud-toepassingen en het integreren van nieuwe IT-toepassingen in bestaande systemen. Daarnaast bieden zij ondersteuning bij het automatiseren en beveiligen, alsmede het beheren van complexe IT-omgevingen.

Red Hat’s open source-gemeenschappen maken de implementatie van open technologieën mogelijk. Hierdoor kunnen bedrijven hun investerings- en bedrijfskosten verlagen. Daarnaast kan ook de flexibiliteit van de ingezette infrastructuren worden vergroot.

Door de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Red Hat kan Arrow het complete scala aan oplossingen, zoals Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Ansible Automation, Red Hat OpenStack Platform of Red Hat OpenShift Container Platform, integreren in zijn verkoop.