Eric Gitter wordt Cloud Director bij Ingram Micro

De voormalige Cloudblue-manager Eric Gitter stapt per 1 november 2019 over naar Ingram Micro als Executive Director Software & Cloud in de Duitse landenorganisatie. Hij volgt Birgit Nehring op.

Ingram Micro Duitsland heeft Eric Gitter benoemd in de functie van Executive Director Software & Cloud. De distributeur heeft voor deze sleutelpositie dus gekozen voor een manager uit eigen gelederen. Gitter was eerder verantwoordelijk voor strategie en bedrijfsontwikkeling op internationaal niveau bij Cloudblue, de technologiedivisie van Ingram Micro. Hij begint op 1 november in zijn nieuwe functie als Executive Director Software & Cloud bij de Duitse nationale organisatie.

Als hoofd van de divisie volgt Gitter Birgit Nehring op, die het in Dornach gevestigde bedrijf in september verliet. Haar taken werden op interim-basis overgenomen door Alexander Maier, Chief Country Executive bij Ingram Micro Duitsland. In zijn nieuwe rol zal Gitter blijven bijdragen aan de strategische richting van CloudBlue. In de toekomst zal hij rapporteren aan zowel Maier als Renée Bergeron, Senior Vice President Global Cloud Channel bij Ingram Micro.

Gitter ziet zijn toekomstige taken “in het actief vormgeven van de markt en het duurzaam mogelijk maken van onze partners”. Voordat hij in mei 2018 bij de distributeur kwam, bekleedde de manager internationale verkoop- en leiderschapsposities bij cloudplatformleverancier AppDirect en mobiele betaalspecialist Mopay. Maier beschrijft Gitter als een veelzijdige manager en cloud professional. “Ik ben ervan overtuigd dat zijn benoeming de vooruitgang van het Ingram Micro Cloud Ecosysteem en de uitbreiding van onze rol als enabler in de Duitse distributiemarkt aanzienlijk zal versnellen.”