Fleet management: nieuw partnerprogramma van TomTom

De Business Solutions-divisie van navigatiefabrikant TomTom slaat met de fleet management-oplossing Webfleet een nieuwe weg in. Hetzelfde geldt voor het partnerprogramma .connect.

TomTom Business Solutions lanceert een nieuw partnerprogramma “.connect” en biedt dankzij de Link.connect-interface nieuwe mogelijkheden om gegevens uit het wagenparkbeheer te integreren in andere bedrijfstoepassingen.

Het Connect-programma ondersteunt partners met middelen en ondersteuning over alle onderwerpen die verband houden met de Webfleet-software voor wagenparkbeheer. Zo wordt bijvoorbeeld ontwikkelingsondersteuning gegarandeerd, evenals toegang tot de API (programmeerinterface). Bovendien kunnen partners zich presenteren in het Online App Center van TomTom, dat bedrijfsapplicaties beschikbaar maakt voor alle klanten wereldwijd. “TomTom is erin geslaagd om met het .connect-partnerprogramma iets totaal nieuws te creëren in deze branche. Door de interactie met andere bedrijfsapplicaties krijgen klanten de kans om eindelijk het volledige potentieel van hun wagenpark te benutten,” aldus Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Business Solutions.

Creëer schaalbare oplossingen

Dankzij de open Link.connect-interface is het mogelijk om hardware van derden te integreren. Dit kunnen bijvoorbeeld mobiele printers, barcodescanners of temperatuursensoren zijn. Dankzij de interface worden de gegevens doorgegeven aan bedrijfstoepassingen. CRM, ERP of planning en scheduling software kunnen dan toegevoegde waarde genereren dankzij deze gegevens. Zo kunnen partners volledig schaalbare oplossingen creëren. “Met deze strategische stap breiden we het aanbod aan partnertoepassingen van TomTom uit en voorzien we bedrijven van krachtige tools die de efficiency in hun bedrijfsvoering optimaliseren. Voor partners is dit ook een unieke kans om het marktpotentieel van hun producten te vergroten,” aldus Schmidt. Interessierte können sich hier für das .connect-Partner-Programm anmelden.