Data recovery voor Microsoft Surface Pro 5

Veel Windows-tablets of zeer platte notebooks zijn uitgerust met gesoldeerde SSD’s om de hoogte te verminderen. Dit wordt problematisch wanneer gegevens op defecte apparaten moeten worden hersteld. CBL Datenrettung heeft hiervoor een methode ontwikkeld.

Als het moederbord van een notebook of Windows-tablet met een ingeplugde M.2 SSD kapot gaat, is gegevensherstel vrij eenvoudig, mits de gegevens niet versleuteld zijn. De situatie is anders voor apparaten waarbij de SSD rechtstreeks op het moederbord is gesoldeerd. Een voorbeeld hiervan is de Surface Pro 5 met zijn gesoldeerde BGA SSD.

De dienstverlener CBL Datenrettung, met een laboratorium in Kaiserslautern, biedt nu een geschikte procedure voor deze apparaten, waarmee belangrijke ruwe gegevens op dergelijke SSD’s kunnen worden uitgelezen om ze vervolgens samen te voegen tot bruikbare gegevens. Daartoe wordt de BGA-chip op het moederbord zorgvuldig gedesoldeerd in het laboratorium van de gegevensredder in een chip-off-proces. Vervolgens wordt hij op een printplaat gemonteerd met de bijpassende tegenhangers voor de BGA-contacten van de chip. Deze printplaat met een M.2-interface voor aansluiting op een computer bevat de benodigde componenten voor het maken van een sectorkopie van de ruwe gegevens.

CBL Datenrettung zegt zelfs een oplossing te hebben ontwikkeld voor het redden van gegevens die zijn versleuteld met Bitlocker.

Kortingsactie in november

Tot 30 november biedt CBL Datenrettung 10 procent korting op gegevensherstel voor apparaten met soldered-on flash-componenten. Dit omvat niet alleen Windows-tablets zoals de Microsoft Surface Pro en convertibles, maar ook Android-tablets en iPads van Apple. Gegevensanalyse en kostenramingen zijn gratis. Een factuur wordt pas opgemaakt wanneer de gegevens functioneel en volledig zijn hersteld. Meer informatie over de campagne is hier te vinden.