VMware kondigt overname Digital Fuel aan

De virtualisatie- en cloudspecialist VMware wil Digital Fuel overnemen. De op software-as-a-service (SaaS) gebaseerde toepassingen van Digital Fuel maken het mogelijk om IT-kosten transparant te maken en te verbeteren, zelfs in cloudgebaseerde infrastructuren.

VMware heeft gisteren de overname van Digital Fuel aangekondigd. Digital Fuel is gespecialiseerd in diensten rond IT-financiering en optimalisatie voor Software as a Service (SaaS). De oplossingen stellen bedrijven in staat een nauwkeuriger overzicht te krijgen van de kosten en baten van hun IT-infrastructuur en deze verhouding te verbeteren. Dit maakt het gemakkelijker om financiële aspecten in IT-besluitvormingsprocessen te integreren. Het Digitual Fuel-portfolio omvat oplossingen voor IT-calculatie, budgettering, doorbelasting, kostenoptimalisatie, crediteurenadministratie en service level agreement (SLA) management. De software is zowel als on-premise variant en als SaaS-model beschikbaar.

De geplande overname moet voor eind juli van dit jaar in kannen en kruiken zijn. Details over de aankoopprijs werden niet bekendgemaakt.

“Cloud computing stelt bedrijven in staat hun bedrijfsefficiëntie op ongekende manieren te verbeteren. Tegelijkertijd stelt deze nieuwe manier van IT-levering bedrijven in staat hun IT-resources af te stemmen op, te beheren en te optimaliseren voor de exacte behoeften van elke kleinste business unit,” aldus Boaz Chalamish, vice president en general manager van VMware. “Cloud-gebaseerde omgevingen stellen CIO’s in staat om een hogere kwaliteit van economische zichtbaarheid en controle te hebben. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om de bedrijfswaarde en de voordelen van IT-investeringen aan te tonen aan financiële executives en aandeelhouders. Digital Fuel breidt ons portfolio uit met essentiële bedrijfsrelevante functies die verder gaan dan operationeel beheer.”

Digital Fuel maakt het mogelijk IT-middelen te analyseren langs uitgebreide commerciële aspecten (capex, opex en servicekosten) en op basis daarvan actief kosten, budgettering en facturering van IT-diensten te beheren. De analyse omvat kerncijfers voor fysieke en virtuele systemen, met inbegrip van de kosten voor werknemers, toepassingen en de uitgaven voor opslag- en netwerkmiddelen – zelfs als deze worden betrokken uit de publieke cloud of via dienstverleners. Bij de analyse wordt ook rekening gehouden met de intensiteit waarmee systemen en diensten worden gebruikt en met de mate waarin de vastgestelde dienstverleningsniveaus zijn uitgeput.

In een video op YouTube worden de functies van Digital Fuel in detail uitgelegd.