Amazon maakt M3 instances wereldwijd beschikbaar

Amazon Web Services breidt beschikbaarheid uit en verlaagt prijzen opnieuw. M3 Instances, onderdeel van EC2, zijn nu beschikbaar in alle AWS-regio’s. De on-demand tarieven voor EC2-instanties zijn verlaagd. Dit geldt voor de instance-groepen M1, M2, M3 en C1. De kosten voor gegevensoverdracht tussen AWS-regio’s zijn ook verlaagd.

Amazon stelt de M3-familie van EC2-instanties nu wereldwijd beschikbaar (voor Europa in Ierland) De M3-familie (Extra Large en Double Extra Large), die deel uitmaakt van de tweede generatie standaardinstanties, biedt tot 50 procent hogere CPU-prestaties dan zijn voorgangers. Alle instances zijn 64-bits en geoptimaliseerd voor batchverwerking, caching en webtoepassingen.

Tegelijkertijd verlaagt Amazon wereldwijd de prijzen voor EC2-instances die op Linux draaien met gemiddeld 10 tot 20 procent.

Snellere gegevensoverdracht

Op dit moment is Amazon wereldwijd actief in negen regio’s. Nu verlaagt het bedrijf de prijzen voor data transfers tussen regio’s (tussen 26 en 83).

Het nieuwe prijsmodel is van toepassing op data transfers van Amazon EC2 instances, Amazon S3 buckets en Amazon Glacier Vaults. De nieuwe prijzen gelden ook voor CloudFront.

Een bedrijf dat bijvoorbeeld maandelijks 100 TBytes aan gegevens vanuit de S3-regio’s Standard of Europa (Ierland) aan gebruikers levert, met een cache miss rate van 10 procent, bespaart ongeveer 83 procent op de kosten van origin fetches van CloudFront naar S3.