Oliver Schwarz neemt leiding ISG Duitsland over

De nieuwe Managing Director en Partner van ISG Duitsland is Oliver Schwarz, die verantwoordelijk is voor de DACH-regio. Hij is op 1 juli 2017 toegetreden tot het managementteam. Hij vervangt Bernd Schäfer.

Oliver Schwarz volgt Bernd Schäfer op en neemt nu de leiding van ISG Duitsland op zich. Als Gedelegeerd Bestuurder en Partner draagt hij aldus de algemene verantwoordelijkheid voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij is al op 1 juli 2017 toegetreden tot de directie van ISG.

Schwarz merkt op dat de Digital Solutions-activiteiten in de loop van de komende drie jaar zullen worden uitgebreid tot de hoofdactiviteiten van ISG. "Of het nu gaat om cloudadoptie en -orkestratie, enterprise agility of analytics - dankzij de combinatie van consulting en onderzoek kunnen we onze klanten helpen het steeds complexere ecosysteem van partners en solution providers te beheren."

Schwarz benadrukt met name de rol van het ecosysteem van partners en leveranciers in het traject van digitale transformatie. ISG betrekt partnerbedrijven al in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van oplossingen, zegt hij. "We weten dat we niet alleen zijn, maar alleen succesvol kunnen zijn als onderdeel van het ecosysteem van onze klanten. Daarom werken wij voortdurend samen met andere aanbieders in de omgeving van onze klanten. Als de klantbehoefte dat noodzakelijk maakt, integreren we actief andere partners om een optimale waardepropositie te leveren", aldus Oliver Schwarz.

Oliver Schwarz was al CEO van de ServiceNow-partner Solid-Servision in Duitsland, dat eind januari werd overgenomen door Accenture, voordat hij in de zomer van 2017 toetrad tot de raad van bestuur. Daarvoor was hij als Managing Director verantwoordelijk voor de outsourcing business van Capgemini S.A. in Centraal Europa.