DefenseNet informeert gratis Zonealarm firewall over bedreigingen

De gratis Zonealarm Free personal firewall van Check Point wordt uitgebreid met een cloud-gebaseerde dienst: DefenseNet is ontworpen om de beveiliging op pc's te verbeteren door te voorkomen dat malware kan communiceren en gevaarlijke websites te blokkeren.

De DefenseNet dienst van de nieuwe Zonealarm Free firewall is ontworpen om gebruikers nog beter te beschermen tegen bedreigingen van het web. De cloud-gebaseerde component analyseert toepassingen die via internet proberen te communiceren op computers die door Zonealarm worden beschermd.

"Op dit moment ontvangen onze wereldwijde Zonealarm DefenseNet-gebruikers ongeveer 48 miljoen up-to-date bedreigingsrapporten per dag via onze cloud-servers", aldus Bari Abdul, vicepresident van consumentenverkoop bij Check Point. Binnen zeer korte tijd leert de oplossing of een programma potentieel gevaarlijk of veilig is.

De personal firewall blokkeert niet alleen de communicatie van bekende malware en nepapplicaties. In tegenstelling tot veel antivirusproducten blokkeert de oplossing al het inkomende en uitgaande verkeer dat niet expliciet als goedaardig is geclassificeerd. Eventuele aanvallen worden onmiddellijk geblokkeerd, zodat extra foutmeldingen of programma-onderbrekingen niet nodig zijn, aldus de fabrikant.

De Zonealarm Free Firewall blokkeert ook gevaarlijke websites met behulp van handtekeningen en heuristieken. Dankzij Identity Guard biedt de oplossing ook een identiteitscontrole waarmee gebruikers kunnen zien of hun identiteit en persoonlijke gegevens zijn blootgesteld.

Daarnaast beschikt de Zonealarm Free Firewall over een poortscanner en een kwetsbaarhedenchecker. Deze componenten zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de computer onzichtbaar is op het netwerk en weerstand biedt aan aanvallen en bedreigingen.

De downloadversie van de Zonealarm Free Firewall is nu beschikbaar op de productwebsite. Geïnteresseerden zullen daar ook een uitgebreide lijst van functies vinden.