HP verpakt ProCurve switches in zijn BladeSystem

HP breidt het portfolio van zijn 5400 en 8200 Ethernet switch series uit met nieuwe connectiviteits- en ontwerpopties voor enterprise LAN’s, door de twee nieuwe 6120 series ProCurve switches te integreren in zijn BladeSystem. De blade switches zijn ontworpen om de prestaties, beveiliging en het beheer van fysieke en virtuele IT-omgevingen te helpen verbeteren.

Met twee nieuwe op standaarden gebaseerde blade switches wil HP ProCurve de kwaliteit van de dienstverlening verhogen, de complexiteit verminderen en de kosten en risico’s van datacenters verlagen.

De 10Gb HP ProCurve 6120XG Blade Switch is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van virtuele omgevingen en high-performance applicaties. Bij gebruik in combinatie met HP ProCurve Data Center Connection Manager zorgt het voor geautomatiseerd beheer en provisioning van netwerkverbindingen. De nieuwe blade switch is compatibel met het Converged Enhanced Ethernet (CEE) protocol, dat de integratie van Ethernet en Fibre Channel netwerken mogelijk maakt.

De HP ProCurve 6120G/XG Blade Switch vergemakkelijkt de overgang van 1Gb naar 10Gb en helpt klanten hun rendement op investeringen in bestaande netwerkomgevingen te optimaliseren.

Op het gebied van missiekritische LAN-toegang, middelgrote LAN’s en datacenternetwerken heeft HP ProCurve ook de connectiviteit en ontwerpmogelijkheden van de 8200 en 5400 switchfamilies uitgebreid. Door gebruik te maken van gemeenschappelijke architectuur, beveiliging en beheertools voor het hele portfolio, passen de nieuwe producten in HP ProCurve’s unified networking-aanpak. De nieuwe switches vallen onder de levenslange garantie van HP ProCurve.

Virtual Connect Portfolio

Daarnaast breidt HP zijn Virtual Connect portfolio uit, dat de flexibiliteit biedt om netwerkverbindingen te ontkoppelen van de server setup. Een van de innovaties is de HP Virtual Connect 8Gb-20 poort Fibre Channel module. Het levert tweemaal de Fibre Channel bandbreedte tegen lagere kosten en is ideaal voor virtualisatie en andere high-performance toepassingen.

De nieuwe Virtual Connect firmware update stelt gebruikers in staat om dynamisch van netwerkverbindingen te veranderen en bandbreedtes aan te passen zonder de server opnieuw op te starten. Het biedt ook verbeterde ondersteuning voor maximaal 128 Virtual Local Area Networks (VLAN’s). Dit vereenvoudigt de implementatie van Infrastructure-as-a-Service toepassingen en maakt het gebruik eenvoudiger met verbeterde netwerkdiagnostiek. HP Virtual Connect zou, in combinatie met HP BladeSystems, de aanschafkosten tot 66 procent verlagen.