Modulaire UPS met 55,6 kilovolt-ampère per 3 hoogte-eenheden

Volgens de fabrikant biedt het nieuwste UPS-model van de “Modulon DPH”-serie van Delta Electronics de hoogste vermogensdichtheid per rack ter wereld. Daarom is het product bijzonder geschikt voor bedrijfskritische toepassingen in grote datacentra.

De online dubbele conversie UPS “Modulon DPH 500kVA” zet naar verluidt nieuwe maatstaven op het gebied van vermogensdichtheid met 55,6 kilovolt amperes per module van elk 3 U (hoogte-eenheden). Hij vormt een aanvulling op de serie bestaande uit 75-, 150- en 200-kVA modellen. Het modulaire ontwerp maakt ook uitgebreide controle over de redundantie van de vermogensmodules mogelijk, evenals flexibele schaalbaarheid voor extra capaciteiten.

Charles Tsai, general manager van de business unit Mission Critical Infrastructure Solutions (MCIS) bij Delta Electronics, zegt: “De UPS-series DPH 75-200kVA zijn al in gebruik in datacenters op luchthavens in Polen en Zuid-Korea. Een hostingprovider uit Berlijn en bankfilialen in Polen en India maken ook gebruik van de DPH 200kVA-serie units.”

In de komende vijf jaar zal het wereldwijde IP-dataverkeer verdrievoudigen. Met name het toenemende gebruik van data-intensieve toepassingen zoals video’s en de huidige ontwikkelingen op het gebied van het internet van de dingen (IoT) en Big Data zullen leiden tot een sterke toename van het dataverkeer. Daarom moet ook de capaciteit in datacentra voortdurend worden uitgebreid – en beveiligd.

De hoge vermogensdichtheid van de Delta UPS en de modulaire opbouw maken het voor gebruikers overbodig om ongebruikte overcapaciteit op een later tijdstip in te plannen. In dit opzicht kan de Modulon DPH 500kVA bijdragen aan besparingen op de totale kosten in het datacenter. Ter vergelijking: bij het gebruik van UPS-eenheden in een monoblokontwerp moet reeds in de ontwerpfase worden gedacht aan voldoende stroomvoorziening onder maximale belasting, om later vermogens te kunnen toevoegen.

Durch die Leistungsdichte bei geringer Bauhöhe benötigt die Modulon-USV für 55,6 Kilovoltampere deutlich weniger Platz. Weniger Platz für Power-Infrastruktur wiederum bedeute mehr Platz für produktive Geräte wie IT-Racks, mit denen sich die Umsätze erhöhen lassen.

Zu den Highlights der fehlertoleranten USV-Serie Modulon DPH 500kVA zählen:

  • Redundante Leistungsmodule
  • Dual CAN Bus
  • Onboard-Steuerlogik
  • Selbstsynchronisierung
  • Hot-swap-Fähigkeit aller kritischen Komponenten
  • Parallel erweiterbar bis zu 8 Einheiten
  • N+X-Redundanz
  • Hot-swap-fähige Architektur der USV-Baureihe: Die Architektur dieser USV-Baureihe ermöglicht den Austausch einzelner Module im laufenden Betrieb. Dadurch sind die Geräte wesentlich schneller einsatzbereit, und die Servicezeiten reduzieren sich um 50 Prozent im Vergleich zu herkömmlichen USV-Geräten.

De nieuwe Modulon DPH 500kVA is daarom gericht op hoge beschikbaarheid en is geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld Tier 4-datacenters. Daarnaast is het nieuwe apparaat ook een zeer goede keuze als het gaat om energie-efficiëntie: de UPS levert een AC-AC-efficiëntie van 96,5 procent in de normale modus en 99 procent in de eco-modus.

Gemakkelijk energiebeheer

IT-managers profiteren van bijzonder gebruiksvriendelijke en uitgebreide

functies voor het beheer van apparaten: Het nieuwste model in de DPH-productreeks is voorzien van een duidelijk 10-inch kleurenaanraakscherm, omgevingsbewaking en een batterijbeheersysteem. Dit geeft beheerders een nauwkeurig overzicht van eventlogs en stelt hen in staat diagnostische informatie op te halen.