Tech Data rondt integratie van Avnet TS af

Op 6 augustus fuseert de Duitse nationale dochteronderneming van Tech Data met Tech Data AS GmbH, dat is voortgekomen uit de overgenomen VAD Avnet TS, tot één bedrijf. Hiermee is de integratie in dit land formeel afgerond.

Sinds Tech Data in februari 2017 VAD Avnet TS overnam voor 2,6 miljard dollar, is de distributeur druk bezig geweest met de integratie van de overname. In Duitsland is dit proces nu bijna voltooid. Op 6 augustus zal Tech Data GmbH & Co OHG, gevestigd in München, juridisch fuseren met Tech Data AS GmbH. Avnet Technology Solutions GmbH opereert sinds augustus 2017 onder deze naam. Tegelijk met de juridische fusie van de twee bedrijven worden ook hun IT-systemen samengevoegd.

Onmiddellijk na de overname heeft Tech Data de overgenomen distributeur organisatorisch samengevoegd met zijn eigen VAD-divisie TD Azlan. In dit land nam TD Azlan-directeur Barbara Koch ook de leiding van Avnet TS over. Enkele weken later presenteerde zij reeds de nieuwe structuur van de divisie, die de opdeling in negen business units omvat, en het managementpersoneel. Op merkniveau is de integratie internationaal vooruitgegaan. In de zomer van 2017 heeft Tech Data het merk van het overgenomen VAD geschrapt, evenals de gevestigde naam TD Azlan. Beide merken werden in september 2017 vervangen door Tech Data Advanced Solutions.

Volgens Tech Data profiteren de verkooppartners van beide bedrijven van de fusie dankzij een uitgebreid verkoopbereik, een breder portfolio en een groot aantal specialisten. Zo kunnen zij via de distributeur toegang krijgen tot het complete technologiespectrum van Endpoint Solutions, Advanced Solutions en Specialised Solutions, evenals tot talrijke serviceaanbiedingen, financieringsdiensten en opleidingen.