Cisco geeft Webex nieuwe functies

Video conferencing is een belangrijk hulpmiddel, vooral in de tijd van het thuiskantoor. Cisco heeft zijn Webex-samenwerkingsplatform dan ook voorzien van tal van nieuwe functies die de samenwerking verder moeten vereenvoudigen.

Cisco heeft Webex verder ontwikkeld in overeenstemming met de soms geringe bandbreedte in het thuiskantoor, zodat zelfs bij een pakketverlies van 50 procent tijdens de datatransmissie een goede beeld- en geluidskwaliteit gewaarborgd is. De functie van super scaling gaat in dezelfde richting, waarmee video’s worden bijgesneden tot 360p en minder, maar Webex levert volgens Cisco nog steeds kwaliteit op het niveau van 720p. Bovendien kunnen belangrijke delen van het bewegende beeld prioriteit krijgen, zodat bijvoorbeeld het gezicht van een persoon in beeld wordt gebracht.

Diegenen die hun scherm vaak delen, zullen blij zijn met de voorbeeldweergave voor schermdeling. Als u dit activeert, krijgt u eerst te zien wat er op het scherm van uw collega’s te zien zal zijn zodra u uw bureaublad deelt. Op die manier kan de presentator controleren of hij het juiste bestand heeft geselecteerd en of het toegankelijk is. Voor de nabewerking van vergaderingen is nu ook een assistent beschikbaar die bijvoorbeeld na de opname in het transcript kan zoeken naar bepaalde terugkerende onderwerpen.

Veilige terugkeer op het werk

Met touchless bediening, pushberichten over de bezettingsgraad van de ruimte en automatische meldingen om afstand te houden, helpt Webex bij het organiseren van de terugkeer naar de kantoorroutine.

De Workforce Optimisation-tool kan nu worden gecombineerd met het cloud- of on-site contactcenter voor kwaliteitsbeheer en planning van het personeelsbestand, en met analyses om de productiviteit te verbeteren. In dezelfde geest worden de functies van Analyzer, een tool voor het beheer van contactcentra, nu via de cloud geleverd.

De Control Hub maakt een snelle, geautomatiseerde uitrol mogelijk, terwijl de Active Directory-integratie bijvoorbeeld de automatische toevoeging van gebruikers en de gesynchroniseerde deactivering van werknemersaccounts mogelijk maakt.