Dell met nulrentepolitiek in de Covid 19-crisis

Met een hele reeks maatregelen helpt Dell Technologies klanten en partners die door de Covid 19-pandemie met liquiditeitsproblemen te kampen hebben. Het gaat hierbij om renteloze leningen of geld uit marketingfondsen.

Een hele reeks industrieën heeft zwaar te lijden onder de beperkingen die door de Covid 19-pandemie zijn veroorzaakt. Dell Technologies heeft daarom verschillende maatregelen genomen om zijn klanten in staat te stellen IT-oplossingen te kopen ondanks krappe financiële middelen. Zo biedt het bedrijf financiering voor server-, storage- en netwerkoplossingen via zijn eigen Dell Financial Services (DFS), waar geen rente in rekening wordt gebracht. Voor infrastructuuroplossingen en -diensten voor datacentra verleent Dell ook uitstel van betaling van maximaal zes maanden. In totaal verstrekt de groep dit jaar negen miljard dollar aan financiering om klanten te helpen in hun technologiebehoeften te voorzien, aldus het bedrijf.

Daarnaast kondigde Bill Wavro, president van Dell Financial Services bij Dell Technologies, in een blogbericht aan dat er aanvullende aanbiedingen met op gebruik gebaseerde betaling tegen kortere termijnen zijn gepland.

Hulp voor partners

Partners krijgen ook hulp om tijdens de crisis solvabel te blijven. Joyce Mullen, president van global channel, OEM & IoT, heeft aangekondigd dat partners een eenmalige betaling kunnen ontvangen die gelijk is aan 50 procent van hun huidige Dell Market Development Fund (MDF) en Dell Business Development Fund (BDF) accountsaldi. Deze middelen kunnen tot 20 juni 2020 worden aangevraagd. Bovendien zullen MDF- en BDF-saldi die nog niet zijn opgenomen en binnenkort zouden vervallen, in plaats daarvan worden verlengd tot 24 juli 2020. Om financiële knelpunten te overbruggen, bijvoorbeeld wanneer klanten langere betalingstermijnen nodig hebben, kunnen partners gebruikmaken van het WCS-programma (Working Capital Solutions). Volgens Mullen kunnen partners overbruggingssteun krijgen gedurende 60 tot 90 dagen. Voor distributeurs schort Dell de groeidoelstellingen voor client solutions op die zijn vastgesteld voor de eerste helft van boekjaar 2021. Aanbieders van oplossingen kunnen de kosten verlagen door middel van teamgebaseerde betalingsopties voor training.