G Data: Gedragsdetectie voor zakelijke oplossingen

Beveiligingsleverancier G Data heeft de gedragsdetectie van Beast malware in zijn zakelijke line-up geïntegreerd. Kwaadaardige processen en installaties kunnen met deze nieuwe technologie duidelijk worden opgespoord en beëindigd.

De bedrijfsoplossingen van G Data bieden nu uitgebreide bescherming tegen cyberdreigingen. In versie 14.3 heeft de beveiligingsleverancier Beast-technologie geïntegreerd, die vorig jaar werd ontwikkeld en geïntroduceerd. Dit is een nieuw type gedragsdetectie van malware en cyberaanvallen op basis van een grafiekdatabank. Terwijl conventionele op gedrag gebaseerde detectiebenaderingen potentieel bedreigend gedrag proberen te vertalen in numerieke waarden om geleidelijk het gevaar te bepalen, verzamelt de G-Data software acties en processen om ze samen te voegen en te visualiseren in een grafiek.

Op deze manier kan volgens de fabrikant het gedrag worden achterhaald van een voorheen onopvallende toepassing die plotseling ransomware-gedrag vertoont. Beast beschermt ook tegen "zero-day"-malware zonder dat de gebruiker vragen hoeft te stellen. Volgens G Data kunnen afzonderlijke acties van een malwareprogramma of zelfs volledige installaties van kwaadaardige code ongedaan worden gemaakt na een infectie. Omdat de oplossing vrijwel geen valse positieven genereert, d.w.z. nutteloze, ten onrechte gegenereerde waarschuwingen, zouden met name bedrijven profijt moeten hebben van de nieuwe zakelijke oplossingen.

De Business Lineup 14.3 bestaat uit de oplossingen Antivirus, Client Security, Endpoint Protection en Managed Endpoint Security. Naast Beast is hier ook de Deep-Ray-technologie geïntegreerd, die op basis van kunstmatige intelligentie en machinaal leren bescherming moet bieden tegen malware die meerdere malen en veelvuldig opnieuw is verpakt, alsmede "VM Security" voor virtuele machines. De bedrijfsoplossingen Endpoint Protection en Managed Endpoint Security zijn geschikt voor meerdere clients. Optioneel is er een mailbeveiligingsfunctie met mailserveronafhankelijke, centrale mailbeveiliging, een patchbeheermodule en een Linux Web Security Gateway. Alle bedrijfsoplossingen in versie 14.3 kunnen hier 30 dagen lang gratis worden getest.