Orca Security start in Duitsland

Met een oplossing voor beveiliging in de clouds van toonaangevende providers wil de Israëlische fabrikant Orca op de Duitse markt starten en is op zoek naar kanaalpartners. De gelijknamige software is gebaseerd op side-scanning technologie en spoort risico’s op.

Naast bestaande partnerschappen in de VS, Groot-Brittannië, Australië en Japan, start Orca nu ook bedrijfsactiviteiten in Duitsland. Daartoe werd begin dit jaar Tim Thorpe aangetrokken als Head of EMEA in het Verenigd Koninkrijk, die de inspanningen op de Duitse markt zal ondersteunen. De Israëlische start-up is gespecialiseerd in cloudbeveiligingsoplossingen voor bedrijven die gebruik willen maken van AWS, Microsoft Azure en het Google Cloud Platform om hun digitale transformatie te versnellen.

Volgens de fabrikant ontbreekt het conventionele beveiligingshulpmiddelen aan de juiste context, waardoor ze vaker valse alarmen en overbodige waarschuwingen genereren. Dit kan op zijn beurt leiden tot waarschuwingsmoeheid bij beveiligingsprofessionals, omdat zij niet weten welke incidenten ze moeten aanpakken in het licht van een stortvloed aan risicoberichten. De oplossing detecteert beveiligingsrisico’s in alle cloud-gebaseerde workloads, opslag en databases en prioriteert waarschuwingen contextueel op basis van alle beschikbare gegevens, zonder de noodzaak om meerdere verschillende oplossingen in te zetten. Waarschuwingen worden zo beperkt tot een beheersbaar aantal feitelijke veiligheidskritieke gebeurtenissen.

Side Scanning

“Wij zijn van mening dat beveiliging gelijke tred moet houden met de snelheid van de cloud. Een agentloze aanpak was in onze ogen de enige intelligente manier om cloudbeveiligingsuitdagingen aan te pakken. Daarom hebben we Side Scanning ontwikkeld”, zegt Avi Shua, oprichter en CEO van Orca. De technologie, die wordt geleverd als SaaS (Software as a Service), is ontworpen om de beperkte zichtbaarheid in clouds aan te pakken.

Dankzij de agentloze aanpak vereist Orca’s oplossing slechts een eenmalige integratie in de cloud-infrastructuur. Als zodanig heeft het geen invloed op of wordt het niet uitgevoerd op cloudcomputers, waar het middelen kan verbruiken. Volgens de leverancier heeft de werking van de beveiligingstechnologie geen invloed op productieworkloads en is deze onafhankelijk van besturingssysteemreferenties, virtual private cloud (VPC) en de operationele staat van computing resources. De side-scanning technologie creëert een model van de cloud-omgeving zonder deze aan te tasten. Deze moet in staat zijn kwetsbaarheden, malware, misconfiguraties en verticale bewegingen te detecteren.

Opbouw van het partnernetwerk

In het kader van de opbouw van een Duits partnernetwerk is de fabrikant vooral geïnteresseerd in samenwerking met regionale systeemintegratoren, VAR (value added resellers) en MSP (managed service providers). In de komende maanden zal een partnerprogramma worden gepubliceerd.