Service Pack 2 voor 2007 Microsoft Office System is beschikbaar voor download

Het 2007 Microsoft Office System Service Pack 2 (SP2) is nu beschikbaar. Onder andere worden nu meer dan 18 verschillende bestandsformaten ondersteund. Microsoft’s BizTalk Server 2009 is nu ook beschikbaar.

Het 2007 Microsoft Office System Service Pack 2 is nu beschikbaar voor download. Het maakt nu het openen, bewerken en opslaan van documenten in ODF versie 1.1 (Open Document Format) mogelijk voor Word als Open Document Text (.odt), voor Excel als Open Document Spreadsheet (.ods) en voor Power Point als Open Document Presentations (.odp).

“Dit geeft gebruikers nog meer keuzevrijheid tussen verschillende bestandsformaatstandaarden,” legt Michael Grözinger, National Technology Officer bij Microsoft Duitsland, uit. “De integratie van de 2007 Microsoft add-in >Opslaan als – PDF of XPS< in de Office-toepassing maakt het voor gebruikers ook eenvoudiger om met verschillende bestandsformaten om te gaan, omdat de add-in niet apart hoeft te worden gedownload en geïnstalleerd”, vervolgt Grözinger.

Ontwikkelaarstools

Ontwikkelaars hebben op www.openxmldeveloper.org toegang tot tools en hulpmiddelen om het ontwikkelingsproces van op Microsoft Office gebaseerde producten sneller en kosteneffectiever te maken. Met de programmeerinterface “File Format Converter API” kan het Office-platform bijvoorbeeld worden uitgebreid door extra formaten toe te voegen die niet door Office worden ondersteund.

De implementatienotities bieden uitgebreide informatie over de manier waarop Microsoft de ODF- en Office Open XML-documentindelingsstandaarden implementeert in Microsoft Office 2007 en Service Pack 2.

Microsoft Biz Talk Server 2009

Naast Service Pack 2 voor Microsoft Office 2007 is Microsoft Biz Talk Server 2009 nu beschikbaar voor MSDN-abonnees en zal het op 1 mei 2009 voor het publiek beschikbaar zijn. De oplossing biedt nieuwe functionaliteiten op het gebied van business-to-business processen, integratie, servicegeoriënteerde architecturen en productiviteit van ontwikkelaars bij de implementatie van bedrijfsprocessen. Daarnaast profiteren bedrijven van ondersteuning voor de nieuwste Microsoft-platformtechnologieën Windows Server 2008, waaronder Hyper-V virtualisatie, SQL Server 2008, .NET Framework 3.5 SP1 en Visual Studio 2008 SP1.

Biz Talk Server 2009 is beschikbaar in negen talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. De oplossing wordt aangeboden in vier edities: Enterprise, Standard, Branch en Developer. Meer informatie is beschikbaar op www.microsoft.com/germany/biztalk/default.mspx.

Informatie over aanstaande releasewijzigingen bij Microsoft is hier te vinden.