De Bitriders op tournee door de Rhön en de Spessart

Voor de zevende keer op rij vertrok van 16 tot 19 juli de IT-BUSINESS motortournee alias “Bitriders”. In totaal 40 IT-bikers verkenden als de “Roaring Rhöners” het Rhön- en Spessartgebergte bij schitterend weer en eindeloze bochten.

Na de spontane “Corona noodtour” in 2020 naar het Weserbergland met lokale gids Henning Meyer, besloten Bitrider impresario Werner Nieberle en zijn tour assistente Hannah Lamotte om nog een tour jaar in Duitsland te doen. De keuze viel op de Rhön, waarvoor Hans-Martin Ossig al jaren een warm pleitbezorger was en waarvoor hij beschikbaar was als Plaatselijke Gids.

En het was de moeite waard: verdeeld over twee tourdagen verkenden de Bitriders, hongerig naar paardrijden na het schijnbaar eindeloze regenseizoen, de Rhön en de Spessart. De renners werden op basis van hun voorkeuren in vijf groepen verdeeld, die elk werden geleid en opgehaald door de vrijwillige reisleiders en slotruiters.

Zij werden bij de kennismaking de avond tevoren in het hotelpark in Hohenroda uitgerust met geel-oranje vesten met hoge zichtbaarheid. Maar de ruiters gingen ook niet met lege handen: Ze ontvingen hoogwaardige tourshirts, gesponsord door Anton Braun (Bizteam), en halsdoeken, gesponsord door Michi Völk (Vleet).

Start in de Rhön

De eerste dag van de tour begon meteen met het eerste hoogtepunt, een bezoek aan de Wasserkuppe, de hoogste berg in de Rhön en een luchtvaartmekka, met een korte koffiepauze in het sprookjesbos ernaast. De tocht ging verder over de Hessische Rhön over verlaten droomwegen naar de Wittelsbacher Turmgaststätte in Bad Kissingen voor de lunch, waar een gezellig plekje met een uitstekend uitzicht was gereserveerd voor de Bitriders. De laatste etappe voerde over de Beierse en Thüringse Rhön naar de Thüringer Hütte, een insidertip in de regio met heerlijke lokale specialiteiten en een prachtig uitzicht op het prachtige landschap rond Ostheim.

Aangekondigd door Werner Nieberle, die ’s avonds onder het genot van gratis bier (Knut Jannasch) en sterke drank (Olaf von Heyer) de zilveren Bitrider-eerpenningen uitreikte, die vanaf vijf tochten worden uitgereikt, aan Achim Heisler, Günther en Claudia Knoll, Uli Lindner, Henning Meyer, Daniela Schilling en Wolfgang en Daniela Oksar.

Finale in de Spessart

Op de tweede dag van de tocht verlieten de Bitriders het hotel in Hohenroda en vertrokken met hun bagage op de eindeloze achtervolging van bochten op eenzame wegen in de Hessische Vogelsberg, overigens het grootste aaneengesloten basaltmassief van Europa. Tegen lunchtijd ontmoetten zij elkaar voor een stop in Schotten, waar sommigen van hen een “ereronde” maakten op het historische motorracecircuit, de Schottenring. Tot slot leidde de route tot diep in het “roofzuchtige Spessart” naar de cultontmoetingsplaats voor motorrijders “Zum Engländer” en naar de laatste halte van de tour, Hotel Franziskushöhe in Lohr, waar de Bitriders het gelukkige verloop van de tour op gepaste wijze vierden.

Outlook

De Bitriders gaan in 2022 weer op pad. Waarheen de reis zal leiden ligt nog helemaal open, maar één ding is zeker: de in totaal 54 tour-alumni van de zeven Bitrider-tournees kijken nu al uit naar de uitnodiging en de, zoals altijd, perfecte voorbereiding. Als u geïnteresseerd bent om mee te doen, bent u welkom om deze link te gebruiken of stuur een direct bericht op Linkedin of Xing naar Werner Nieberle om op de uitnodigingslijst te worden gezet.