Endian levert UTM voor kleine en middelgrote bedrijven

De Zuid-Tiroolse beveiligingsspecialist Endian lanceert de Mini 10, een UTM-apparaat voor kleine bedrijven.

Endian, een beveiligingsleverancier gevestigd in Eppan in Zuid-Tirol, breidt zijn Unified Threat Management (UTM) portfolio uit met een apparaat voor middelgrote bedrijven met maximaal tien werkplekken en voor filialen. Endian UTM Mini 10 is bedoeld om kleine bedrijven te voorzien van alle belangrijke functies voor een uitgebreide bescherming van de IT-omgeving. Volgens de fabrikant zorgt een VPN voor veilige mobiele toegang tot interne gegevens en diensten. Anti-virussoftware wordt geacht de IT-infrastructuur te beschermen tegen gevaren vanuit het netwerk, bijvoorbeeld tegen zero-day-aanvallen of crypto-lockers. Om de internetbandbreedte efficiënt te gebruiken, kunnen irrelevante websites, sociale media-apps en HTTPS-inhoud worden gefilterd. Een systeem voor inbraakdetectie en -preventie dat de activiteit op het netwerk controleert en analyseert, kan anomalieën opsporen en blokkeren.

“Het apparaat is ontworpen voor moderne bedrijven waar werknemers vaak onderweg of vanuit hun thuiskantoor werken”, legt Raphael Vallazza, CEO van Endian, uit. Volgens hem kan de Mini 10 ook worden geïntegreerd in grotere beveiligingsinfrastructuren, waarbij bedrijven andere vestigingen beschermen met kleinere apparaten naast een centrale UTM op het hoofdkantoor. Op deze manier kunnen meerdere locaties worden voorzien van een consistente en uniforme beveiligingsstandaard.

Volgens de fabrikant kan de Mini 10 met behulp van een wizard binnen enkele minuten worden geïnstalleerd. De gebruikersinterface moet een snelle en gemakkelijke toegang tot alle toepassingen mogelijk maken. Endian noemt een firewall doorvoer van 1 Gbps, een VPN doorvoer van 50 Mbps met 300.000 gelijktijdige verbindingen en een IPS doorvoer van 120 Mbps als prestatiegegevens. De fabrikant verkoopt zijn producten in Duitsland via de distributeurs Also en ELD Datentechnik aan de vakhandel.