Kaseya neemt RapidFire Tools over

De IT-beheerleverancier Kaseya wint expertise op het gebied van IT-beoordeling en compliance met de overname van RapidFire Tools. De oplossingen zullen worden geïntegreerd in de softwaresuites van Kaseya.

Netwerkrisicoanalyses zijn de kracht van de Amerikaanse aanbieder RapidFire Tools. De oplossingen van het bedrijf passen dus perfect in het portfolio van IT-beheerspecialist Kaseya, dat het Amerikaanse bedrijf dan ook onmiddellijk overnam.

RapidFire Tools biedt een oplossingssuite voor IT-beoordeling, analyse van interne bedreigingen en compliance. Het bedrijf zal vanuit het hoofdkantoor in Atlanta opereren als een onafhankelijke business unit van Kaseya.

Fusie

Met de overname zal een aantal producten van RapidFire Tools, zoals Audit Guru, worden gecombineerd met de IT-Complete-suite van Kaseya. Managed service providers (MSP’s) en IT-afdelingen kunnen dan met één oplossing voldoen aan beveiligings-, compliance- en beoordelingsvereisten. Naast Audit Guru biedt RapidFire Tools ook Network Detective en Cyber Hawk. Network Detective wordt door meer dan 6.000 MSP’s gebruikt voor netwerk- en beveiligingsbeoordelingen, terwijl Cyber Hawk de continue detectie van cyberdreigingen mogelijk maakt.

“Kaseya heeft zijn MSP’s geholpen om in 2018 groeipercentages te realiseren die twee keer zo hoog zijn als het industriegemiddelde,” aldus Fred Voccola, CEO van Kaseya. “In de afgelopen jaren hebben kleine en middelgrote ondernemingen, als klanten van onze MSP’s, steeds vaker dezelfde problemen met compliance-eisen als grote ondernemingen nog maar een paar jaar geleden. Kmo’s verwachten hulp van MSP’s om de toenemende compliance-eisen als gevolg van richtlijnen zoals DSGVO, HIPAA, PCI of ISO te behandelen en aan te pakken.

Eén resultaat van de samenwerking is de nieuwe Kaseya Compliance Manager (KCM), een holistische oplossing waarmee zowel MSP’s als IT-afdelingen compliance kunnen bewaken en beheren – inclusief alle vereisten en mandaten, zoals die worden opgelegd door DSGVO, HIPAA en PCI.

Onafhankelijkheid

Zoals alle Kaseya-oplossingen zal RapidFire Tools blijven opereren als een open platform. “We zullen RapidFire Tools niet exclusief aan Kaseya-klanten aanbieden,” voegt Fred Voccola toe. “Veel van onze klanten gebruiken verschillende producten van andere leveranciers en hen vastzetten in het ecosysteem van Kaseya druist in tegen onze overtuigingen. Onze aanpak is altijd geweest om de klant voorop te stellen en hem de best mogelijke oplossingen te bieden.”