Licht, lichter, Elitebook Folio 1020

De Special Edition van de Elitebook Folio 1020 weegt ongeveer een kilo. Dit betekent dat de 12,5-inch business notebook met Core M-processor 200 gram minder zal wegen dan de normale Elitebook Folio 1020. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht in bestaande Elitebook-series.

De Special Edition van de Elitebook Folio is zo licht omdat het chassis van de 15,7 millimeter dunne business notebook is gemaakt van koolstofvezel en een magnesium-lithiumlegering. Maar zelfs de conventionele Elitebook Folio 1020 zonder carbon onderdelen is met 1,2 kg een lichtgewicht. De processor in beide varianten is de nieuwe Core M-processor van Intel, die zonder ventilator in de notebooks werkt en een batterijlevensduur van negen uur zou moeten bieden. Een SSD dient als massaopslagapparaat. Het 12,5-inch display, optioneel ook met touchscreen, biedt in de topvarianten de zeer hoge QHD-resolutie. Als alternatief zal de notebook ook verkrijgbaar zijn met een Full HD-scherm.

De Elitebook Folio 1020 is de eerste HP notebook die is uitgerust met een HP premium toetsenbord, waarin volgens HP de resultaten van uitgebreide gebruikerstests zijn verwerkt. Met een TPM, een vingerafdruklezer en een zelfherstellend BIOS is het apparaat ook qua beveiliging state-of-the-art.De normale Elitebook Folio 1020 wordt in februari 2015 gelanceerd, de lichtgewicht Special Edition een maand later. HP heeft nog geen prijzen bekendgemaakt.

Verse celkuur voor Elitebook 700 en 800

Er moeten begin dit jaar ook nieuwe versies van de Elitebook 700- en 800-serie verschijnen. De converteerbare Elitebook Revolve 810 krijgt ook een upgrade. Naast nieuwe processoren, mogelijk Core M-modellen, moeten nieuwe beveiligingsnormen zoals het zelfherstellende BIOS (HP Sure Start) en HP Client Security in de apparaten worden ingebouwd.