Lite-On etiketteert normale blanco DVD’s

Lite-On heeft voor april en mei 24x DVD branders aangekondigd. Het hoogtepunt: met behulp van label tag technologie kan de brander de media ook aan de data kant labelen.

In april komt er een nieuwe generatie interne DVD branders van Lite-On op de markt, die een brandsnelheid van 24x halen met hoogwaardige en gecertificeerde blanks. Om zich van de concurrentie te onderscheiden, introduceert het bedrijf ook Labeltag-technologie met de nieuwe iHAS624-brander. Dit is een door Philips Lite-On Digital Solutions (PLDS) gepatenteerde functie die een cirkelvormige “afdruk” op de datazijde van een DVD±R disc mogelijk maakt. Tijdens normaal branden kan de gebruiker een korte tekst direct na de data track branden zonder het brandproces te onderbreken. De brandsnelheid wordt niet beïnvloed.

In tegenstelling tot andere technologieën, zoals Lightscribe, zijn hiervoor geen speciale blanco’s nodig, en ze hoeven niet te worden omgedraaid omdat de inscriptie aan de gegevenszijde plaatsvindt. Extra software is ook niet nodig, aangezien dit wordt geregeld door de brandsoftware. Volgens Lite-On zal Nero de bijbehorende extensie vanaf april als gratis download aanbieden voor zijn burning suite. De software zal ook bij de branders worden geleverd.

Ondersteuning voor Lightscribe

De iHAS624 krijgt een SATA-poort en ondersteunt ook Lightscribe, zodat overeenkomstige media ook op de bovenkant kunnen worden gelabeld.

De brander is ook uitgerust met Lite-On’s eigen Smarterase functie. Hiermee kunnen gegevens die op DVD±R- en CD-R-media zijn opgeslagen, permanent worden gewist.

Naast de iHAS624 brengt Lite-On ook de iHAS324 op de markt. De laatste is een brander met Smarterase maar zonder label tag en Lightscribe.

De iHAS324 is vanaf april leverbaar, de brander met label tag is vanaf mei leverbaar. De prijzen zijn nog niet vastgesteld.

CeBIT 2009, Hal 20, Stand D 39