United Internet slokt DSL-activiteiten van Freenet op

Voor 123 miljoen euro koopt het bedrijf United Internet de DSL-activiteiten van Freenet. Dit betekent dat zo’n 700.000 DSL-contracten naar United Internet-dochter 1&1 gaan.

Met de nieuwe Freenet CEO Christoph Vilanek is het nu wel gelukt: United Internet (UI) koopt Freenet Breitband GmbH voor 123 miljoen euro. UI wilde vorig jaar al de Freenet DSL business overnemen. Vanwege de aankoop van Debitel, onder de toenmalige Freenet-baas Eckhard Spoerr, sloot United Internet toen echter een overname van de DSL-divisie uit (bericht IT-BUSINESS).

De overnameprijs voor Freenet Breitband GmbH bestaat enerzijds uit 70 miljoen euro in contanten en anderzijds uit 4.583.500 aandelen United Internet.

In het kader van de overname zal UI-dochter 1&1 alle Freenet DSL- en Freenet complete-contracten overnemen. De klanten die door Freenet-partners worden bediend, moeten ook in de toekomst bij Freenet blijven. Op het moment van de migratie zullen ongeveer 700.000 DSL-contracten aan 1&1 worden overgedragen.

De distributieovereenkomst tussen 1&1 en Freenet voorziet in een partnerschap op lange termijn voor de preferentiƫle distributie van breedbandinternettoegang. De relevante verkoopkanalen zijn in de eerste plaats ongeveer 1.000 Mobilcom Debitel-winkels en het internetportaal Freenet.de.

Christoph Vilanek, CEO bij Freenet, benadrukt: “Dankzij de jarenlange consolidatie-ervaring van beide bedrijven zullen onze klanten niets merken van de overdracht van contracten. Het is voor ons bijzonder belangrijk dat wij in de dochteronderneming van United Internet, 1&1, een partner hebben gevonden die kan zorgen voor een overname van de klantenrelaties zonder dat dit ten koste gaat van het gebruik door onze klanten.”