Privacytools voor Windows 10

De privacyfuncties in Windows 10 zijn omstreden. Veel gebruikers nemen hun toevlucht tot hulpmiddelen om te voorkomen dat Windows gegevens naar het internet overbrengt. Veel dubieuze aanbieders springen echter op deze wagen. Daarom presenteren we hier beproefde en geteste tools.

In de eerste plaats moet worden gezegd dat Windows 10 niet snoop op gebruikers. Microsoft verzamelt gegevens om de werking van Windows 10 te verbeteren. Bovendien heeft de spraakassistent Cortana een verbinding met het internet nodig om de gebruiker optimale resultaten te kunnen bieden.

Gebruikers die voorzichtiger zijn met gegevensbescherming dan anderen kunnen al heel wat instellingen optimaliseren met on-board tools. Als dat niet genoeg is, kunnen zij gratis extra hulpmiddelen gebruiken. Men moet hier echter zeer voorzichtig te werk gaan, want niemand kent precies alle functies van deze hulpmiddelen.

Maar zelfs met de ingebouwde tools kunnen de privacyinstellingen van Windows 10 worden verbeterd. Voordat gebruikers een beroep doen op extra hulpmiddelen, moeten ze altijd eerst in de Windows 10-opties controleren of de instelling die ze zoeken ook is opgenomen in de ingebouwde Windows 10-hulpmiddelen. Gebruikers kunnen deze vinden via het menu Start in het menu “Instellingen/Privacy”.

Deze tools vertragen de gegevensoverdracht van Windows 10

Gelukkig genoeg heeft de ontwikkelaar van de bekende tool XP-AntiSpy aangekondigd dat hij een overeenkomstige softwareversie beschikbaar zal maken voor Windows 10. Deze open-source tool is al jaren een van de standaard tools om Windows te vertragen. Momenteel is er echter alleen een versie tot en met Windows 8.

In de onderstaande afbeeldingengalerij bekijken we kort de volgende hulpprogramma’s van derden:

  • DoNotSpy10
  • Microsoft-website voor het instellen van privacy en gepersonaliseerde reclame van Microsoft
  • Lijst van Microsoft-spionage-.Seiten (nicht vollständig)
  • OpenSource DisableWinTracking
  • Batchdatei Windows 10 Privacy and Shit
  • Safer Networking Spybot Anti-Beacon for Windows 10