Arrow neemt A1 Digital Offensity op in cloud-marktplaats

De distributeur Arrow Electronics verkoopt de beveiligingsoplossing A1 Digital Offensity voortaan via zijn cloud-marktplaats Arrowsphere. De dienst van de Oostenrijkse ICT-dienstverlener kan worden gebruikt om kwetsbaarheden in infrastructuren op te sporen.

A1 Digital heeft vooral naam gemaakt als exploitant van het IaaS-platform Exoscale en als samenwerkingspartner van Lenovo. Het dienstenaanbod van de Oostenrijkse cloud- en serviceprovider, die deel uitmaakt van de Telekom Austria Group, is echter veel breder. Een voorbeeld is het beveiligingsaanbod Offensity. Met de geautomatiseerde oplossing kunnen infrastructuren worden gescand om kwetsbaarheden aan het licht te brengen. De distributeur Arrow Electronics biedt Offensity nu ook in Duitstalige landen aan via zijn cloud-marktplaats Arrowsphere.

Thomas Snor, Director Security bij A1 Digital, beschrijft Arrow als de “ideale distributeur voor Offensity”. Het bedrijf geniet niet alleen een uitstekende reputatie in IT- en beveiligingskringen, maar exploiteert ook een eigentijds platform via hetwelk diensten kunnen worden geleverd aan een groot partnernetwerk. “Omdat het begrip van cloud-gebaseerde beveiligingsoplossingen aan beide kanten even sterk aanwezig is, verliep de samenwerking bijzonder gemakkelijk en professioneel tegelijk”. Door zijn internationale aanwezigheid biedt de distributeur ook de mogelijkheid om met Offensity uit te breiden naar andere landen.

“White Hat Hacker”

Volgens A1 Digital kan de cloudservice binnen enkele minuten in gebruik worden genomen. Het heeft alleen het domein van de infrastructuur nodig dat moet worden gecontroleerd om alle systemen in de omgeving voortdurend te controleren op kwetsbaarheden. De Oostenrijkers omschrijven Offensity als een “white hat hacker”-oplossing” die kwetsbaarheden in de beveiliging opspoort met behulp van hackertools. Op basis van de permanente scans kunnen gebruikers op elk moment rapporten opstellen over hun beveiligingssituatie. De dienst ondersteunt hen met een verkeerslichtsysteem, dat de ernst van de gevonden kwetsbaarheden beoordeelt, en met overeenkomstige aanbevelingen voor actie.