Trend Micro breidt aanwezigheid in Duitsland uit

Beveiligingsleverancier Trend Micro versterkt zijn channel-activiteiten. Zowel het Duitse kanaal- als het financiële team zijn versterkt. Daarnaast is Hannes Steiner nu verantwoordelijk voor de activiteiten in Duitsland als de nieuwe Vice President Duitsland.

Trend Micro breidt nu zijn Cloud, Managed Service Provider (MSP) en Finance & Insurance-activiteiten uit met nieuw personeel. Als Vice President Duitsland heeft Hannes Steiner nu de leiding over de activiteiten van de Japanse beveiligingsleverancier in Duitsland. De manager is sinds 2016 actief voor Trend Micro als Senior Director Sales Germany en neemt het stokje over van Frank Schwittay, die zich nu concentreert op zijn rol als Vice President Europe en eerder beide functies bekleedde. Steiner kijkt er onder andere naar uit om in zijn nieuwe rol IT-managers van klanten te ondersteunen bij het beheren van hun beveiligingseisen: “De voortdurende digitale transformatie, de samensmelting van IT en OT en een snel veranderend bedreigingslandschap vereisen een goed doordacht en holistisch beveiligingsconcept.”

Het kanaalteam krijgt een dubbele aanvulling: Linda Haase zal als Enterprise Account Manager MSP de MSP-activiteiten uitbreiden met partners in de regio. Voordat Haase bij Trend Micro in dienst trad, had hij het kanaal in de DACH-regio en Oost-Europa ontwikkeld als Regional Partner Manager bij Vectra. Daarvoor was ze zeven jaar actief bij Check Point. De tweede nieuwkomer is Nicholas Pook, die ook afkomstig is van Check Point, waar hij Major Account Manager voor key accounts was. Daarvoor was Pook als Business Development Manager voor Cloud en Cyber Security bij Ingram Micro verantwoordelijk voor het opbouwen van de activiteiten met Trend Micro. Bij Trend Micro is hij nu verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van strategische allianties met cloudproviders.

Ten slotte brengt Kay Buchheister ook nieuwe ondersteuning voor het verkoopteam. Buchheister werkte feitelijk 14 jaar bij Check Point, waar hij als Global Account Manager Team Leader Finance verantwoordelijk was voor de strategische acquisitie van klanten en partners. Bij Trend Micro bekleedt hij nu de functie van Senior Executive Finance & Insurance.