Android Auto: twee nieuwe functies voor werk en spel

Android Auto krijgt binnenkort twee nieuwe functies waarmee bestuurders werk in de auto en navigatie met Waze beter kunnen regelen

Android Auto, waar bijna iedereen die in een moderne auto rijdt inmiddels mee vertrouwd is, is een perfect systeem om minstens twee doelen te bereiken: Verhoog de veiligheid achter het stuur omdat u minder wordt afgeleid door het raadplegen van uw smartphone, en maak lange autoritten, bijvoorbeeld op de snelweg, minder belastend.

Het is in feite een instrument waar je niet meer zonder kunt als je het eenmaal hebt geprobeerd, vooral als je veel tijd in de auto doorbrengt. Android Auto is niet alleen nuttig, het kan ook leuk zijn: terwijl u wacht – voor een afhaalmaaltijd in een restaurant, bijvoorbeeld – kunt u de tijd doden (met de auto uitgeschakeld, natuurlijk) door het spelen van leuke spelletjes van GameSnacks, maar ook door te luisteren naar een podcast of het laatste sportnieuws. Met Google’s geplande herfstupdate voor Android Auto (het is niet duidelijk wanneer de nieuwe functies worden uitgerold, Google zei ‘binnenkort’), zal het systeem nog slimmer worden.

Android Auto’s nieuwe werkgerelateerde functie

Android Auto zal autoritten makkelijker maken voor mensen met veel werkgerelateerde communicatie. Het product van Google zal ondersteuning voor werkprofielen introduceren en, als je een dual SIM-smartphone gebruikt, de mogelijkheid bieden om te kiezen welke van de twee SIM-kaarten die je gebruikt als standaard moet worden gebruikt bij het bellen.

Het werkprofiel is een zeer nuttig hulpmiddel voor degenen die werken in een bedrijf dat dit ondersteunt. Het scheidt in wezen werkapps en -gegevens van persoonlijke apps en gegevens, zodat het ene niet met het andere vermengd raakt en verwarring sticht bij degenen die een smartphone voor werk en privé gebruiken. Om erachter te komen of een werkprofiel is opgenomen in een Android-smartphone, opent u gewoon de instellingen van het apparaat, scrollt u naar beneden naar Accounts en controleert u of er een is in de sectie Werk.

Nieuw voor Waze op Android Auto

Google is ook gekomen met een nieuwe functie voor Waze op Android Auto. Waze, voor degenen die het niet kennen, is een navigator die verschilt van de anderen (hier zijn de verschillen met Google Maps) vooral omdat de meldingen over het verkeer, flitspalen, ongevallen, en elke andere omstandigheid die zich kan voordoen op de weg worden doorgegeven aan bestuurders dankzij de meldingen van andere bestuurders.

Het is een “sociale” navigator, waarbij bestuurders bestuurders helpen, en omdat het eigendom is van Google integreert het natuurlijk beter met Android Auto. Het is dus Google zelf die een nieuwe functie voor Waze op Android Auto heeft aangekondigd die belooft de navigatie-ervaring te stroomlijnen.

De update brengt Waze voor Android Auto compatibiliteit met de touchpads die vaak deel uitmaken van de infotainmentsystemen in moderne auto’s, een nachtmodus die helpt om vermoeidheid van de ogen te verminderen wanneer het licht uitgaat, rijstrookmarkeringen en fixeert de kaart en routebeschrijvingen in de eerste weergave zodat ze altijd op de voorgrond blijven en andere elementen op het scherm niet in de weg komen te staan van de navigatie.