Facebook wijzigt privacy-instellingen opnieuw

Vanaf nu is het makkelijker om je privacy-instellingen op Facebook te wijzigen, want het sociale netwerk van Zuckemberg heeft de gebruikersinterface veranderd waardoor je elk detail kunt vinden.

De privacy-instellingen van Facebook zijn vernieuwd. Met de nieuwe ad-hoc lay-out heeft het sociale netwerk een revolutie teweeggebracht in de lay-out en de namen van de afzonderlijke bedieningselementen om het gemakkelijker te maken voor leden die de manier willen veranderen waarop hun gegevens worden beheerd door het platform en aanverwante apps, waardoor het proces gemakkelijker en directer wordt.

De verandering, zoals gemeld in een notitie op de officiële blog, maakt deel uit van maatregelen die tot doel hebben om de gebruikerservaring bij het browsen op Facebook volledig te verbeteren. “Of het nu gaat om het beheren van de advertenties die mensen te zien krijgen, het aanpassen van de instellingen voor delen of het samenstellen van een publiek voor berichten, je zou niet al te moeilijk hoeven na te denken over waar te beginnen,” luidt de verklaring waarmee de recente ronde updates wordt geïntroduceerd. De nieuwe functies houden daar niet op, want er is ook een speciale zoekfunctie om de tijd die nodig is om items te vinden die misschien aan de aandacht van de meest oplettende gebruiker ontsnappen, aanzienlijk te verkorten. In essentie blijft het privacybeleid van Facebook voorlopig echter ongewijzigd.

Facebook, hoe de instellingen veranderen

Met de introductie van meer specifieke en beschrijvende labels verandert Facebook zijn eerdere weergave, waardoor de interactie met de controles wordt geoptimaliseerd. Opgesplitst in zes verschillende macro-categorieën, elk gewijd aan een bepaald gebied, worden de items gemakkelijker te vinden, waardoor de tijd die nodig is om elke afzonderlijke bediening uit te vissen, tot het verleden behoort.

Het onderzoek van het bedrijf naar dit onderwerp heeft ertoe geleid dat het gebruik maakt van mentale modellen die mensen gebruiken om bepaalde instellingen te bereiken. Om deze reden hebben de nieuw gecreëerde gebieden de namen Account, Voorkeuren, Publiek en zichtbaarheid, Machtigingen, Uw informatie en Gemeenschapsnormen en Juridisch gekregen; duidelijke en begrijpelijke namen die onmiddellijk het centrale onderwerp van de sectie suggereren.

De instellingen voor de nieuwsfeed zijn ook veranderd, eerst in een apart submenu en nu gegroepeerd onder Voorkeuren, naast zijn soortgenoten. De zogenaamde privacycheck, een rondleiding door de belangrijkste privacy- en beveiligingsinstellingen, is zichtbaarder en gemakkelijker toegankelijk geworden. Het is nu te bereiken via het item ‘Instellingen’ in het menu ‘Instellingen en privacy’, gepositioneerd in een kader dat de aanwezigheid ervan in één oogopslag duidelijk maakt.

Facebook, wanneer komen de nieuwe instellingen

De nieuwste versies van Facebooks privacy-instellingen zijn al beschikbaar voor leden van het sociale netwerk, zelfs in Italië. Om ze te bekijken, kunt u ze gewoon via de app openen met apparaten met het Android- of iOS-besturingssysteem, via de browser in de mobiele modus en met Facebook Lite, de lichtere app die de traditionele functies beperkt, waardoor het gemakkelijker is om te navigeren op minder krachtige apparaten en in situaties met een trage verbinding.