Huawei smartphones, hier zijn de smartphones die EMUI 10.1 al hebben ontvangen: de lijst

De release van EMUI 10.1 gaat onverminderd door: negenendertig toestellen hebben het al ontvangen.

EMUI 10.1 blijft soepel uitrollen naar steeds meer Huawei smartphones. In Europa zitten we nu in de heetste fase, waarbij de nieuwe interface op het punt staat te worden uitgebracht op minder goed presterende toestellen die een paar jaar ouder zijn. Zoals we de afgelopen weken al hebben gemeld, verloopt de release in Europa iets trager dan in China, maar tegen het einde van het jaar zou het voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Vanuit China is er echter geruststellend nieuws: 27 smartphones en Huawei-apparaten hebben EMUI 10.1 al ontvangen. Dit betekent dat het aantal Huawei smartphones dat de nieuwste update in Europa ontvangt de komende maanden ook zal toenemen. Naast de 27 Huawei-apparaten zijn er nog 12 Honor-apparaten die al de Magic UI 3.1, het zusterexemplaar van EMUI 10.1, hebben ontvangen. Dezelfde toestellen zullen het ook in Europa krijgen, maar daar moeten we nog een paar weken op wachten. Hier zijn de Huawei-smartphones die EMUI 10.1 al hebben ontvangen.

EMUI 10.1: wat is er nieuw

Voordat we gaan kijken welke Huawei-smartphones EMUI 10.1 al hebben ontvangen of binnenkort zullen downloaden, kijken we eerst even naar de belangrijkste nieuwe functies van EMUI 10.1. Dit is niet zomaar een overgangsupdate tussen twee verschillende versies van Huawei’s gebruikersinterface, maar een update van enig belang. Allereerst zijn er verbeteringen doorgevoerd die de smartphones stabieler hebben gemaakt, en dan zijn er nog nieuwe applicaties: MeeTime, een platform voor het voeren van videogesprekken tussen Huawei-apparaten, en Celia, de nieuwe spraakassistent die echter nog niet beschikbaar is in Italië.

EMUI 10.1, welke smartphones hebben een update gekregen

In Italië hebben de meeste Huawei P40’s al EMUI 10.1 gekregen, terwijl de andere topapparaten die de afgelopen jaren zijn uitgebracht zich midden in de releasefase bevinden. In China daarentegen zijn de zaken veel verder gevorderd en zijn er al 27 toestellen die zijn bijgewerkt naar EMUI 10.1. Op de lijst staan alle modellen van de Huawei MAte 40, de Huawei P30  en P30 Pro, de Huawei Mate 20-reeks en diverse modellen van de Huawei Nova 6 en Nova 5.

Ook de toestellen van Honor worden niet vergeten. Het bedrijf gebruikt de Magic UI, een interface die volledig is gebaseerd op EMUI. De update naar Magic UI 3.1 is aangekomen op twaalf toestellen, waaronder de Honor 20, Honor Magic 2 en Honor Play 9A.

Het teken dat de release in China zo goed als voltooid is, belooft ook veel goeds voor Europa: naarmate de herfst aanbreekt, zullen meer Huawei- en Honor-toestellen EMUI 10.1 en Magic UI 3.1 ontvangen.