PES 2021 neemt afscheid van AC Milan en Inter Milan, hier is hoe de twee teams zullen heten

In Pro Evolution Soccer 2021 zal er geen Inter Milan en geen AC Milan zijn, in plaats daarvan zullen er twee teams zijn die door Konami zijn bedacht

Tijd van grote aankondigingen en veranderingen voor Pro Evolution Soccer, de voetbalvideogame die door Konami wordt ontwikkeld. Het Japanse bedrijf heeft officieel de nieuwe PES 2021 eFootball versie onthuld, die voor het eerst een eenvoudige seizoensupdate zal zijn, d.w.z. een update van de roosters en stadions in vergelijking met de versie van vorig jaar. We zullen moeten wachten op versie 2022, de eerste die speciaal voor next-gen consoles is ontworpen, om de nieuwe PES te zien. Konami heeft ook het einde aangekondigd van hun samenwerking met AC Milan en Inter Milan. Dit brengt een nogal belangrijke verandering met zich mee: de twee teams zullen niet met hun naam op PES 2021 aanwezig zijn, maar in hun plaats komen twee volledig verzonnen teams. Net zo verschillend zullen de officiële shirts zijn. Geen veranderingen, echter, wat de spelersnamen betreft. Geen Lokoko en geen Leutira Mortinez. Het zullen de officiële namen zijn. Nu zijn ook de namen bekend die Konami gekozen schijnt te hebben voor de twee teams: Lombardia NA (Inter) en Milano RN (Milaan). Dit is wat ze bedoelen.

Milaan en Inter veranderen van naam in PES 2021: zo gaan ze heten

In een persbericht maakte Konami bekend dat het de samenwerking met Inter en Milan niet heeft verlengd: “Onze licentieovereenkomst met FC Internazionale en AC Milan zal niet worden verlengd. Clubvertegenwoordiging zal niet worden beïnvloed in eFootball PES 2020. Dit heeft geen gevolgen voor verworven myClub-spelers, die gewoon gebruikt kunnen worden.” Dit nieuws brengt verschillende veranderingen in PES 2021 met zich mee. De belangrijkste daarvan is dat Inter en AC Milan niet hun officiële namen zullen hebben. In plaats daarvan zal er sprake zijn van Lombardije NA, waarbij NA staat voor Nerazzurri, en Milaan RN, waarbij RN staat voor Rossoneri. Zelfs het wapen en de shirts zullen rechtstreeks door de ontwikkelaars worden bedacht. Iets soortgelijks gebeurde vorig jaar met Fifa 20, maar in dat geval betrof het Juventus. De Bianconeri tekenden vorig jaar een exclusief partnerschap met Konami en Fifa kon de officiële naam Juventus niet gebruiken, die werd vervangen door Piemonte Calcio.