Riverbed koopt Ocedo

Riverbed wil de markt voor branch routers opschudden. Dit is hoe Riverbed CEO Kennelly wordt geciteerd. Met de overname van de Duitse SDN-leverancier Ocedo zou dat kunnen lukken.

De Duitse aanbieder Ocedo heeft zijn producten een klein jaar op de markt gebracht en gaat nu naar het Amerikaanse bedrijf Riverbed. Ocedo biedt oplossingen voor SDN (Software Defined Networking) en SD-WAN (Software Defined Wide Area Network).

De overname van het particuliere bedrijf moet Riverbed in staat stellen zijn klanten sneller te voorzien van uitgebreidere SD-WAN-oplossingen. Tegelijkertijd zal het nieuwe inkomstenmogelijkheden genereren voor Riverbed en zijn partners.

“Ocedo is een spannende, strategische overname voor Riverbed. Haar SDN-oplossingen zijn een aanvulling op onze eigen strategische investeringen in ontwikkeling en onderzoek. Hierdoor kunnen we agressiever concurreren op de groeiende markten rond SDN en SD-WAN en de miljardenmarkt voor branch routers opschudden”, aldus Jerry M. Kennelly, voorzitter en Chief Executive Officer van Riverbed. “Onze industrie ondergaat momenteel een van de belangrijkste transformaties van het laatste decennium. Cloud-gebaseerde en hybride IT-omgevingen vereisen een fundamenteel andere benadering van netwerken.”

Dit is wat SD-WAN

SD-WAN-oplossingen verenigen en vereenvoudigen de implementatie en het beheer van hybride WAN’s. Hierdoor kunnen toepassingen die op locatie of in de publieke cloud worden gehost, sneller, veiliger, gemakkelijker en flexibeler worden geïmplementeerd. De verwachting is dan ook dat de markt voor SD-WAN de komende jaren zal groeien. Volgens Gartner zal tegen eind 2019 30 procent van alle bedrijven SD-WAN-producten gebruiken in al hun bijkantoren. Vandaag is dat nog maar één procent.

Als SDN-pionier heeft Ocedo een productportfolio ontwikkeld voor SDN-gebaseerde branch office-oplossingen met veilige gateways, draadloze toegangspunten en switches, evenals een geïntegreerd cloudbeheersysteem. Deze laatste maakt zero-touch provisioning en gecentraliseerde controle van externe apparaten en netwerkdiensten mogelijk.

Pack the Tiger into the WAN

De overname versterkt ook Riverbed’s “Project Tiger”-initiatief, dat in het najaar van 2015 werd aangekondigd. In het kader van dit initiatief is Riverbed van plan een nieuwe suite applicatiegerichte SD-WAN-oplossingen te lanceren die traditionele branch routers overbodig maken en zero-touch provisioning en beheer mogelijk maken. De oplossingen zijn gebouwd op een nieuw softwaregebaseerd platform dat Riverbed’s eigen en third-party diensten en applicaties flexibel met elkaar verbindt. Riverbed’s eerste SD-WAN-oplossing wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 gelanceerd en zal het Riverbed Application Performance Platform aanvullen en uitbreiden.

Naast de technologieën brengt Ocedo ook ervaren leidinggevenden en ingenieurs naar Riverbed.

Ocedo’s oprichters hebben tientallen jaren ervaring in de netwerkindustrie, waaronder het mede-oprichten van Astaro, een netwerkbeveiligingsbedrijf dat in 2011 werd overgenomen door Sophos.