WhatsApp, wat te doen als ik het nummer zie in plaats van de contactnaam

Kan ik geen contactnamen zien op WhatsApp? Hier zijn enkele trucs om het in minder dan vijf minuten te verhelpen

We hebben het al vaak gehad over de vele bijzondere functies van WhatsApp en hoe gemakkelijk het te gebruiken is, en ook over het feit dat het heel weinig problemen en bugs heeft. Dit is te wijten aan de hoeveelheid werk die door de ingenieurs is verzet en de duizenden tests die zijn uitgevoerd voordat een nieuwe functie werd vrijgegeven. Maar niet alles is altijd perfect. Er zijn gevallen waarin WhatsApp ook een aantal vrij ernstige problemen heeft.

Een vrij eenvoudig voorbeeld is wanneer we in plaats van de naam van de contactpersoon diens telefoonnummer zien. Het is niet ongewoon WhatsApp te openen, een chatgesprek aan te gaan en het nummer te zien in plaats van de naam van de persoon, zelfs als we die in het adresboek hebben opgeslagen. Wat is de oorzaak van dit probleem? Is het een smartphone- of WhatsApp-fout? Het antwoord is: beide. Dit is een vervelend probleem, maar het is heel eenvoudig op te lossen. Je moet alleen weten hoe het moet en enkele instellingen in de app en op je smartphone wijzigen. Zo doe je dat.

WhatsApp, ik zie nummers in plaats van contactnamen

Er zijn twee redenen waarom je contactnamen niet correct kunt zien op WhatsApp: een WhatsApp-synchronisatiefout, of problemen met de machtigingen die je de app geeft. Het oplossen van beide problemen is vrij eenvoudig. Volg gewoon de juiste stappen.

Het eerste wat je moet controleren is de synchronisatie tussen de WhatsApp-app en je contacten. Wat moet er gedaan worden? Open de instellingen op je smartphone, klik op Gebruikers en accounts (de naam verandert afhankelijk van de versie van je toestel) en vervolgens op WhatsApp. Druk vervolgens op Account verwijderen en bevestig uw beslissing. Open WhatsApp, klik op het pictogram om een nieuwe chat te starten, klik vervolgens op Menu en ten slotte op Bijwerken.

Als deze stappen niet werken, kan het probleem liggen in de machtigingen die je WhatsApp hebt gegeven. Wat moet ik doen? Open de Instellingen op je smartphone, ga naar Apps en meldingen, selecteer WhatsApp en toestemmingen. Als ook dit niet werkt, kan het probleem ernstiger zijn dan verwacht. Er zijn twee oplossingen: een back-up maken van WhatsApp, volgens de verschillende procedures voor iOS en Android, of de app verwijderen en helemaal opnieuw installeren. U kunt ook contact opnemen met de fabrikant van uw smartphone en proberen de bron van het probleem te vinden.