Kabelwarboel verhindert optimale koeling

De scheiding van koude en warme gangen in de serverruimte is essentieel voor energie-efficiënte koeling van servers en switches in een datacenter. Het vereist een onbelemmerde luchtstroom in de thermisch zinvolle richting. Maar waar laat je al die kabels? In nieuwe datacentra worden ze netjes opgeruimd. Maar in gegroeide structuren belemmeren kabelklonters vaak de luchtstroom.

Kabelstrengen die zich over het rek uitstrekken, kunnen leiden tot een afbuiging van de luchtstromen en daarmee tot een ongecontroleerde vermenging van koude en warme lucht. Dit kan worden voorkomen – met kabelmanagement.

Kabelführungen erleichtern das ordentliche Verlegen, auch innerhalb der Racks.Schäfer IT Systems biedt geschikte kabelbeheercomponenten, zoals kabelgoten en kabelbeheerbeugels en contactdoosstrips. Hierdoor kunnen stroom- en datakabels langs de wanden en daken van de racks worden gelegd.

Maar de insteekbare 19-inch afschermpanelen (1 U) van de fabrikant, die met één hand kunnen worden gemonteerd, voorkomen ook dat koude lucht en warme lucht zich vermengen. Ze worden gebruikt om rackniveaus af te sluiten die niet door servers of switches worden bezet.

Blindpanelen

Gelijktijdig kunnen gebruikers dus flexibel zijn bij het afdichten van kastfronten. Dit betekent dat vrijwel elke serverarchitectuur thermisch kan worden geoptimaliseerd. Met het systeemtoebehorenportfolio van Schäfer It Systems kunnen alle 19-inch racks en serverkasten van Schäfer IT-Systems volledig worden uitgerust, inclusief de nieuwe “IS-1”, die voor het eerst werd gepresenteerd op CeBIT 2013.

Peter Wäsch, Sales Manager bij Schäfer IT-Systems, benadrukt: “Zogenaamd kleine details zoals omvangrijke kabels of open rackniveaus kunnen in een datacenter met zijn hoge thermische belastingen al snel erg duur worden. Elk van die vlekken draagt bij tot een hoger stroomverbruik voor airconditioning en vermindert de economische efficiëntie van de installatie.”