Sailpoint combineert Identity Security met No Code

Door workflows rond identity management te automatiseren, wil Sailpoint professionals ontlasten en tegelijkertijd identiteit in het brandpunt van de beveiligingsstrategie brengen. Hiervoor gebruikt de fabrikant No Code technologie.

Op Sailpoint’s virtuele conferentie “Navigate 2021: Confidence Redefined” draaide alles om identiteit- en toegangsbeheer (IAM): van cloud governance tot Zero Trust en SaaS-beheerstrategieën. Daarnaast presenteerde de fabrikant de nieuwe Sailpoint Workflows-oplossing.

Met de oplossing kunnen bedrijven workflows voor identiteitsbeheer creëren en beheren via het SaaS-platform van Sailpoint. Bijzonder is dat beheerders beveiligingstaken kunnen automatiseren zonder dat ze daarvoor programmeerkennis nodig hebben, aangezien Workflows een no-code-tool is.

Om workflows te maken, gebruiken gebruikers een interface met slepen en neerzetten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld automatisch nieuwe identiteiten van werknemers toevoegen of automatisch alle gekoppelde accounts deactiveren zodra een werknemer het bedrijf verlaat.

Wat is Low Code?

Volgens het Amerikaanse marktonderzoeksinstituut Gartner zal in 2023 meer dan 50 procent van de middelgrote en grote bedrijven een low-code applicatieplatform (LCAP) hebben ingevoerd. De redenen hiervoor liggen in de eerste plaats in het aanhoudende tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Want met behulp van een LCAP worden functies voor ontwikkeling geboden die kleinere en minder gespecialiseerde teams van ontwikkelaars vereisen en tegelijkertijd de productiviteit verhogen.

Gartner definieert een LCAP als “een product of suite van producten die mogelijkheden biedt voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van gebruikerservaringen, bedrijfsprocessen, bedrijfslogica en gegevens”. Met een dergelijk platform kunnen bedrijven toepassingen ontwikkelen, implementeren, uitvoeren en beheren. Daartoe worden abstracte programmeringsmodellen en -talen omgevormd tot afzonderlijke bouwstenen met weinig regels code die door gebruikers afzonderlijk kunnen worden ingezet en in bestaande systemen kunnen worden geïntegreerd. Experts zeggen dat de ontwikkeling daardoor tot tien keer sneller gaat.