3 series vergelijkbaar met Fleabag

Een geestige en sarcastische serie met een echte vrouw in de hoofdrol, met al haar facetten. Zijn er soortgelijke titels? Ja, en hier zijn drie perfecte alternatieven voor streaming.

Diegenen die op zoek zijn naar een geestige, wrange tv-serie die nooit vervalt in het voor de hand liggende, zullen Fleabag de perfecte bondgenoot vinden voor een avondje binge watching. Ja, de show houdt je aan het scherm gekluisterd, de tijd verstrijkt zeer snel tussen de ene aflevering en de volgende. En de eer daarvoor gaat naar auteur en ster Phoebe Waller-Bridge.

De serie draait om Fleabag, een vrouw met een nogal chaotisch en problematisch leven. Ze heeft het druk met haar relatie met haar disfunctionele familie, het verwerken van de dood van haar beste vriendin en zakenpartner en het vechten tegen haar eigen relatieproblemen. Fleabag heeft geen filter, heeft een branieachtige houding en probeert sterk over te komen, ook al is ze van binnen gebroken. Haar sarcastische en oneerbiedige kijk op het leven maakt haar bijzonder. Kortom, de serie concentreert zich op een sterk personage rond wie de plot zich ontwikkelt. Wie van Fleabag hield, kan veel gelijkaardige tv-series vinden op streaming.

Russian Doll op Netflix

Een vergelijkbare serie als Flabag is Russian Doll. Ook hier is de hoofdrolspeelster, het middelpunt van de plot, een vrouw: ze heet Nadia (Natasha Lyonne) en zit vast in een soort tijdwarp, waardoor ze voortdurend de dag van haar 36ste verjaardag beleeft. Deze dag verloopt telkens anders, deels omdat zij dood en catastrofe probeert te vermijden, maar steeds in andere problemen verzeild raakt waaruit zij niet kan ontsnappen. In de loop van de TV-serie ontdekt zij dat zij niet alleen is: een ander personage beleeft dezelfde situatie als zij. Ze lijkt, net als Flabag, de hele wereld tegen zich te hebben, maar met sarcasme en intelligentie probeert ze telkens problemen op te lossen en te voorkomen.

Het eerste seizoen van Russia Doll, bestaande uit 8 afleveringen, is beschikbaar op Netflix.

The Amazing Mrs Maisel op Amazon Prime Video

Hier is nog een tv-serie met een vrouw met een groot karakter in de hoofdrol, The Amazing Mrs Maisel, in februari uitgebracht op Amazon Prime Video.

Miriam is een Joodse huisvrouw en woont in New York met haar man Joel, die met weinig succes een beroemde komiek probeert te worden. Op een dag onthult Joel, na een mislukte show, aan Miriam dat hij een affaire heeft en verlaat haar. Ze zoekt haar toevlucht bij haar familie, van wie ze alleen maar beledigingen en geen enkele steun krijgt.

Na deze ongelooflijke teleurstelling improviseert ze, deels voor de lol en deels uit wanhoop, een show over de laatste gebeurtenissen in haar leven en boekt daarbij ongelooflijk veel succes, maar wordt aan het eind gearresteerd omdat ze haar borsten laat zien. Dat moment is echter louterend: ze beseft dat ze op een podium wil staan. De serie is een komedie, met dramatische boventonen die op een leuke en humoristische manier worden behandeld, dus het ligt heel dicht bij Fleabag.

Kijk The Amazing Mrs Maisel op Amazon Prime Video.

Feel Good op Netflix

De laatste serie die Fleabag-fans wordt aangeraden is Feel Good, een serie gebaseerd op het belang van je goed voelen, een cruciale voorwaarde voor ieder mens. Zoals de titel al aangeeft, wordt deze kwestie behandeld aan de hand van het leven van Mae Martin, het hoofdpersonage. De TV-serie, ogenschijnlijk luchtig en zorgeloos, introduceert werkelijk belangrijke thema’s: van drugsverslaving, die Mae’s verleden kenmerkt, tot haar gevoel ontoereikend te zijn in de wereld. De hele serie draait om het hoofdpersonage, net als de vorige series.

Dit is echt een snelle en leuke miniserie om te kijken: Feel Good is beschikbaar op Netflix.