WhatsApp, hoe gebruik je Messenger Rooms voor videogesprekken met 50 personen

WhatsApp is klaar om Messenger Rooms te integreren op de app om videogesprekken te voeren met 50 personen. Zo werkt het

WhatsApp maakt zich klaar om een nieuwe functie te verwelkomen: Messenger Rooms. Dit is het nieuwe platform dat is ontwikkeld door het bedrijf uit Menlo Park, waarmee je videogesprekken kunt voeren met 50 mensen. Voorlopig is de tool geïntegreerd in de bètaversie van WhatsApp voor Android en iOS, maar het zou binnenkort zijn debuut moeten maken in de officiële versie, aangezien de officiële pagina die uitlegt hoe het werkt al is verschenen op de website van de app.

Dit is een grote verandering voor WhatsApp: na een paar weken geleden de limiet voor videogesprekken te hebben verhoogd van 4 naar 8 deelnemers, is het nu klaar voor een nog grotere sprong: van 8 naar 50. We moeten echter enkele kenmerken van deze specifieke functie specificeren: Messenger Rooms is niet geïntegreerd in WhatsApp, maar is een aparte applicatie. Wanneer je besluit een videogesprek te voeren op WhatsApp met deze tool, word je doorgeschakeld naar een andere applicatie (Facebook Messenger). Bovendien moet je, om Rooms te kunnen gebruiken, al je messaging-apps hebben bijgewerkt naar de nieuwste beschikbare versie.

Wat is Messenger Rooms

Laten we eens wat duidelijkheid scheppen over wat Messenger Rooms is en hoe het werkt. Het platform werd enkele weken geleden door Facebook gelanceerd en moet een benchmark worden in de wereld van videogesprekken en videoconferenties. Gebruikers kunnen ruimtes creëren waarin ze videoconferenties en webinars voor maximaal 50 personen kunnen houden. In elk videogesprek is het mogelijk om themakamers te maken waarin kleine werkgroepen kunnen vergaderen, om vervolgens met z’n allen een plenaire vergadering te houden.

Om Messenger Rooms snel te laten groeien, heeft Facebook besloten om de tool te integreren in al zijn eigendommen, te beginnen met WhatsApp en Instagram, waar het al zijn debuut heeft gemaakt. Hier lees je hoe je Messenger Rooms binnen WhatsApp gebruikt.

Hoe gebruik je Messenger Rooms op WhatsApp

Een kamer aanmaken op WhatsApp is heel eenvoudig. Messenger Rooms is ingebouwd in de app en je kunt er met een paar eenvoudige tikken naartoe.

De eenvoudigste manier is WhatsApp te openen, op het tabblad Gesprekken te klikken en vervolgens “Een kamer maken” te selecteren. U kunt ook naar een individuele of groepschat gaan, op het pictogram Bijvoegen (in de vorm van een clip) drukken en Kamer selecteren. Er is ook een derde manier om Messenger Rooms te openen: ga een groepschat aan, druk op het handset-pictogram en vervolgens op “Creëer een kamer”.

Als je eenmaal op “Creëer een kamer” of “Kamer” hebt gedrukt, verschijnt er een bericht op het scherm dat je waarschuwt dat de tool werkt en dat je op “Doorgaan naar Messenger” moet drukken. Hiermee sluit je WhatsApp af en open je Messenger, via de app of in je browser. Om Messenger te kunnen gebruiken, moet je de app bijwerken naar de laatste beschikbare versie. Als je de app niet hebt, moet je je aanmelden met je Facebook-account.

Klik hierna op “Test”, vervolgens op “Maak kamer aan als XXX (je naam)” en tot slot op “Kameractiviteit” om aan te geven waarom je de kamer aanmaakt. Klik vervolgens op “Stuur link naar WhatsApp” om de contacten te kiezen die je wilt uitnodigen voor de kamer.

Hoe deel te nemen aan Messenger Rooms als genodigde

Naast het aanmaken van een kamer, kun je ook deelnemen aan Messenger Rooms als je bent uitgenodigd. Als u het bericht op WhatsApp ontvangt, klikt u op de link en wordt de Messenger-app of webbrowser geopend. Om toegang te krijgen tot de kamer, klik op Probeer en kies vervolgens of u uw naam wilt invoeren of als gast wilt inloggen. Op dat moment moet de beller je laten deelnemen aan het videogesprek.

Messenger Rooms wordt nog uitgebracht op de officiële versie van WhatsApp en is waarschijnlijk nog niet beschikbaar op je profiel.