Hoe een Iliad SIM aanvragen en activeren

Iliad’s lanceringsaanbieding heeft een aantal Italiaanse gebruikers aangetrokken, dus hier is hoe je een SIM van de nieuwe mobiele telefoonmaatschappij aanvraagt en activeert

De komst van Iliad naar Italië met een echt goedkoop aanbod voor minuten, sms en 30 gig internet heeft de interesse van veel mensen gewekt. Het is echter nog niet voor iedereen duidelijk hoe een SIM-kaart van de Franse mobiele operator kan worden aangevraagd en geactiveerd.

Het aanvragen en activeren van een nieuwe Iliad SIM-kaart is een vrij eenvoudig proces. Er zijn in principe drie verschillende manieren om zich bij Iliad aan te melden: via de website van het Franse bedrijf, via een fysieke winkel en ten slotte door gebruik te maken van een van de vele simboxen die over heel Italië verspreid zijn. De simboxen zijn niets meer dan pinautomaten waar u uw belangrijkste gegevens kunt invoeren om in ruil daarvoor een Iliad simkaart te ontvangen die klaar is om te worden geactiveerd. De SIM kost € 9,99, plus de activeringskosten voor de eerste maand van € 5,99.

Hoe vraagt u een Iliad SIM aan

De snelste manier om een nieuwe Iliad SIM aan te vragen of om uw nummer te porteren is door naar de website van de Franse telefoonmaatschappij te gaan en de begeleide procedure te volgen. De eerste stap is het beantwoorden van de vraag: wilt u uw nummer houden? Klik op “Ja” om de overdraagbaarheid te doen, of klik op “Nee” als u een nieuwe Iliad lijn wilt activeren. Voor de portabiliteit moeten we het telefoonnummer, het type contract, de operator en het serienummer van de oude SIM invoeren. Vervolgens moeten we onze persoonlijke gegevens invoeren en de betalingsmethode kiezen (kredietkaart of manueel maandelijks herladen). Op dit punt moeten we ons authentiseren: we kunnen dit online doen, via de webcam van de computer, of door een kopie van onze identiteitspapieren te geven aan de koerier wanneer hij de nieuwe SIM aflevert. Zodra we deze keuze hebben gemaakt, betalen we de activeringskosten via prepaid of creditcard en wachten we tot de Iliad SIM bij ons thuis aankomt.

Als u niet zo vertrouwd bent met online-aankopen, kunt u gebruikmaken van de eerder genoemde Simboxen (een lijst van de Simboxen in ons gebied vindt u op de website van Iliad): de procedure is in principe dezelfde als die van het webportaal, met herkenning via de webcam.

Ter slotte kunt u terecht in een van de zes fysieke winkels die het bedrijf in Italië heeft opgezet, waarvan twee in Rome en een in Venetië, Catania, Milaan en Turijn.

Hoe activeert u uw Iliad-sim

Als u uw Iliad-simkaart eenmaal thuis hebt ontvangen, hoeft u deze alleen nog maar te activeren. Plaats de SIM in uw telefoon (u ontvangt de kaart thuis in de verschillende modellen, normaal, micro, nano, dus u kunt hem in elke telefoon of smartphone plaatsen). De standaard PIN-instelling is 1234: het advies is om deze te wijzigen na de eerste keer inschakelen. Nadat u de PIN-code hebt ingevoerd, gaat u via uw WiFi-verbinding thuis naar de Iliad-website en logt u in op uw persoonlijke ruimte met de gegevens die u per e-mail hebt ontvangen toen u uw SIM-kaart aanvroeg.

Eenmaal binnen, om uw Iliad-kaart te activeren, klikt u op “SIM activeren”, voert u de seriële code van uw kaart in (deze vindt u rechtsonder op de SIM-houder die u net thuis hebt ontvangen) en wacht u enkele ogenblikken: als er geen problemen zijn, ziet u de melding “SIM geactiveerd”. Op dit punt hoeven we alleen nog maar te wachten tot de SIM operationeel is, wat meestal maximaal twee uur duurt, maar kan oplopen tot 24-48 uur.

In de regel gebeurt de configuratie voor internettoegang automatisch, maar als dit niet het geval is, is het raadzaam de Iliad Mobile Config-app te installeren voor automatische configuratie.

In het geval van portabiliteit kan de activerings- en nummerwijzigingsprocedure een paar werkdagen langer duren. In de tussentijd zullen wij echter de Iliad SIM kunnen gebruiken (met een ander nummer dan ons eigen nummer) en kunnen profiteren van de tarieven van de Franse goedkope mobiele operator.