Hoe Facebook tijdelijk deactiveren

In dit artikel leggen we uit hoe u uw Facebook-account kunt opschorten zonder het permanent te verwijderen. Ontdek hoe u dit kunt doen.

Soms kan sociaal netwerken een gedoe zijn, of te veel werk om bij te houden. Soms kan het dus nuttig zijn om uw Facebook-account tijdelijk op te schorten, en het dan weer te activeren wanneer u er meer tijd aan kunt besteden. Je hoeft jezelf dus niet per se van het platform te verwijderen, als je een kleine pauze wilt inlassen.

Hoe je Facebook-profiel opschorten

Om je Facebook-profiel op te schorten moet je een paar minuten de tijd nemen, verbinding maken met het sociale netwerk en een formulier invullen. Open gewoon het drop-down menu dat verschijnt wanneer u op het naar beneden wijzende pijltje rechtsboven in de blauwe balk van de sociale netwerksite klikt en selecteer ‘instellingen’. Vervolgens wordt een pagina met verschillende kopjes geopend: klik links op ‘Beveiliging’ en zoek het kopje ‘Deactiveer uw account’ in het midden onderaan het scherm.

Om uw Facebook-account op te schorten, klikt u op ‘Bewerken’ en bevestigt u uw bedoelingen wanneer het kopje ‘Deactiveer uw account’ weer verschijnt. Op dat moment zal het platform u een formulier voorleggen dat u volledig moet invullen en waarin u de redenen voor het deactiveren van uw account uitlegt. Bevestig dit vervolgens door op de knop “Deactiveren” te klikken. Tenslotte zal het systeem u vragen uw wachtwoord en een bevestigingscode in te voeren.

Voordat u Facebook opschort: maak een back-up van uw gegevens

Voordat u begrijpt hoe u Facebook kunt opschorten, is het belangrijk om een voorbereidende handeling uit te voeren, namelijk het opslaan van een back-up van uw gegevens, handig om te voorkomen dat u deze tijdens het proces verliest, mocht er iets misgaan. Om dit te doen, opent u de Facebook-pagina, gaat u naar de instellingen door rechtsboven op het pijltje omlaag te klikken en klikt u op ‘Een kopie downloaden’. Klik dan op “Start mijn archief”. Wanneer de procedure is voltooid, zal het systeem u een e-mail sturen met de download link. Natuurlijk kan de operatie, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die op het sociale netwerk aanwezig zijn, tot 24 uur duren.

Opschorten van Facebook: de gevolgen

Opschorten van Facebook betekent niet dat je jezelf verwijdert van het sociale netwerk: je account wordt aan het eind van de procedure gedeactiveerd, maar is nog wel zichtbaar voor je vrienden. Dit betekent dat je getagd kunt worden, dat je uitnodigingen voor evenementen of online games kunt ontvangen. Wilt u iets drastischer, dan zult u moeten overgaan tot het daadwerkelijk verwijderen van uw Facebook-profiel.

Facebook opschorten: hoe terug te gaan

Als u zich bedenkt, of als u na een bepaalde periode weer actief wilt zijn op Facebook, is er natuurlijk een manier om dit te doen, door de vorige procedure ongedaan te maken. Kortom, het schorsen van Facebook is slechts tijdelijk en absoluut omkeerbaar. Om de gevolgen van wat u hebt gedaan ongedaan te maken, maakt u gewoon verbinding met het sociale netwerk in kwestie, gaat u naar de inlogpagina, opent u uw profiel, en dat is het: uw account wordt automatisch opnieuw geactiveerd en u kunt het blijven gebruiken zoals voorheen.